Foto: LETA

Otrdien, 22. oktobrī, 51 gada vecumā pēkšņi miris leģendārais latviešu mūziķis Aivars Brīze, portālam "Delfi" apstiprināja viņa tuvs draugs un kolēģis Guntars Račs.

Mūziķis dzimis 1961. gada 25. decembrī Liepājā. Mirušo cilvēku piemiņai veltītais portāls "Nekropole" vēsta, ka viņš dziedāja vairākās latviešu rokgrupās - "Neptūns", "Līvi", "Leģions". Aivars Brīze strādāja Jūrmalā sociālās integrācijas centrā, mācot cilvēkiem ar īpašām vajadzībām sapratni par mūziku un dziedāšanu.


Guntars Račs ziņu aģentūrai LETA norāda, ka Brīze bija veselas rokmūzikas paaudzes daļa, pie kuras piederēja arī Ēriks Ķiģelis. "Liepājas rokmūzikas zelta genofonds, kas ir aizgājis uz neatgriešanos kopā ar viņiem, Daini Virgu un Jāni Grodumu. Ar šausmām skatos uz pāri palikušajiem un redzu, ka izkapts cērt mērķtiecīgi," sacīja Račs.

Račs uzsver, ka Brīze bija "līvs" caur un cauri. Daudzi viņu atceras pēc dalības rokoperā "Lāčplēsis", kur viņš bija Lāčplēša labais draugs Koknesis, un tāds viņš bija arī dzīvē, uzsvēra Račs, atgādinot, ka Brīze bija tas, kurš dziedāja "Dzelzsgriezēju", "Karogus" un "Zābaku dziesmu", kas tagad esot aktuāla kā vēl nekad.

"Arī mums bija daudz kopīgi rakstītu dziesmu un šad tad domājām, ka sarakstīsim vēl kādu. Brīze dziedāja visu "Līvu" zelta repertuāru - ko nedziedāja Grodums, to izpildīja viņš. Vēl nesen, pēc kopkoncerta Dzintaros, likās, ka izdosies noorganizēt kādu "Līvu" uzstāšanos, bet tagad tā vairs nešķiet - tagad ir tikai sastāvdaļas, vairs nav kodola. Tāds laikam ir "Līvu" liktenis". Izsaku visdziļāko līdzjūtību ģimenei un tuviniekiem," sacīja Račs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!