Foto: LETA
Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā neiekļuvušie Latvijas pārstāvji "Musiqq" atzīst, ka būtu priecīgāki, ja varētu pārstāvēt Latviju arī finālā, tomēr uzsver, ka darījuši visu, ko varējuši, taču vizuālo noformēju uzstāšanās laikā nav varējuši ietekmēt.

"Mēs ieteicām variantu, ka mūsu priekšnesuma laikā aiz mums uz ekrāna parādītos dziesmas "Angel in Disguise" vārdi, kas stilistiski būtu pieskaņoti mūsu tērpiem, taču to, kas uzstāšanās laikā bija mums fonā, ietekmēt nevarējām - par to atbildīgi bija pārstāvji no Diseldorfas," sarunā ar DELFI Kultūra atklāj Marats Ogļezņevs.

Tiesa, viņš tāpat arī norāda, ka grupa "Musiqq" ir ļoti pateicīga atbalstītājiem un arī pauda viedokli, ka, piedaloties tāda mēroga pasākumā grupa guvusi neatsveramu pieredzi.

Kritiku par to, ka neesot bijis skaidrs, par ko īsti puiši dzied, "Musiqq" uztverot mierīgi. "Mūzika ir baudiņa un tur nebūtu jāmeklē raķešu zinātni", stāsta Marats.

"Mēs esam tādi, kādi esam! Uzskatu, ka mēs izdarījām visu, kas bija mūsu spēkos, bet ar Eirovīziju neko nekad nevar zināt. Piemēram, kad skatījāmies pirmo Eirovīzijas pusfinālu, arī mums likās, ka daudzi no tiem, kuri tika, varētu nemaz netikt finālā.

Protams, būtu jautrāk, ja mēs būtu tikuši finālā, taču visu to, kas bija atkarīgs no mums, izdarījām tik labi, cik vien varējām," teic Marats.

Savukārt Latvijas Televīzija (LTV), atsaucoties uz interneta vidē izskanējušajiem komentāriem par Latvijas Televīzijas lomu Latvijas priekšnesuma veidošanā, norāda: "LTV no savas puses organizē Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālo atlasi un mūsu pārstāvju dalību starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, piedāvājot jaunajiem un esošajiem mūziķiem unikālu platformu sevi prezentēt daudzu miljonu auditorijai visā Eiropā, savukārt dziesmas un priekšnesuma izvēli pilnībā atstājot pašu mūziķu ziņā."

LTV tāpat uzsver, ka "Musiqq" sniedza labu priekšnesumu un godam aizstāvēja Latvijas godu. "Eirovīzijas dziesmu konkurss ir kā loterija, jo katru gadu televīzijas skatītāju gaume nedaudz mainās, turklāt jāņem vērā, ka ļoti daudz izšķir "reģionālais vai politiskais balsojums" - bieži vien skatītāji balso par tām valstīm, kuras ir viņu kaimiņi vai atrodas vienā reģionā. (..) Mūsu pārstāvji Eirovīzijas dziesmu konkursā ir visu mūsu kopējā izvēle, tāpēc atbalstīsim viņus arī šajā brīdī, nedomājot par rezultātu," teikts LTV paziņojumā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!