Mūžībā aizgājis viens no bufetes "Gauja", ierakstu izdevniecības "Gauja Records" un kluba "Nabaklab" radītājiem Jānis Vītols (1972 - 2010).

Jānis Vītols bija radoša personība, kas veicināja kultūrprocesa attīstību Latvijā. Savulaik izveidojot bufeti "Gauja", Rīgā, Tērbatas ielā, tā kļuva par mākslinieku, mūziķu, rakstnieku un citu radošo personību iecienītu pulcēšanās un tikšanās vietu. Lai veicinātu mūzikas skatuvi Latvijā, Jānis dibināja mūzikas izdevniecību "Gauja Records", kā rezultātā tika izdoti mūzikas apvienību un grupu "Tat Twam", "Alis P", "Inokentijs Mārpls", "STandART", "Rūsa" u.c. ieraksti.

Pavisam nesen - 1. aprīlī -, bufetei "Gauja" sadarbojoties ar Radio "Naba", tika izveidots muzikāli izglītojošs klubs "Nabaklab", kas jau paspējis radīt pozitīvu rezonansi sabiedrībā.

Jānis ar milzu enerģiju un entuziasmu iekļāvās nozīmīgās sabiedriskās aktivitātēs, bija filantrops, mākslas pazinējs un vienmēr drošs balsts apkārtējiem. Viņš veiksmīgi darbojies arī tūrisma un viesnīcu jomā.

Portāls "Delfi" izsaka līdzjūtību Jāņa Vītola tuviniekiem.

Izvadīšana – sestdien, 17. aprīlī, plkst. 15.00 Valmieras Kocēnu kapličā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!