Foto: Shutterstock

Sestdien, 10. janvārī, britu dziedātājs un dziesmu autors Rods Stjuarts (Roderiks Deivids "Rods" Stjuarts) atzīmē 70. jubileju.

Stjuarts ar pārdotiem vairāk nekā 100 miljoniem ierakstu visā pasaulē ir viens no vislabāk pārdotajiem māksliniekiem.

Karjeru Stjuarts sācis pagājušā gadsimta 60. gadu sākumā – populārs viņš kļuva ar grupu "The Jeff Beck Group" un vēlāk ar "Faces".

Savukārt 1969. gadā viņš uzsāka solokarjeru ar debijas studijas albumu "An Old Raincoat Won't Ever Let You Down", kas ASV tika izdots ar nosaukumu "The Rod Stewart Album".

Stjuarts divas reizes uzņemts rokenrola slavas zālē – 1994. gadā kā solomākslinieks, bet 2012. gadā kā grupas "Faces" dalībnieks. 

2005. gadā Stjuarts saņēmis "Grammy" balvu. Tāpat viņš vairākkārt ierindots dažādu respektablu avotu izcilāko mākslinieku rindās.

Jaunībā Stjuarts bija nopietni aizrāvies ar futbolu – viņš fanoja par Londonas klubu "Arsenal" un bija skolas komandas pussargs un kapteinis. Pēc skolas pamešanas 15 gadu vecumā viņš nopietni apsvēra kļūt par profesionālu futbolistu, tomēr neviens klubs līgumu ar viņu neparakstīja. Taču mīlestība pret šo spēli saglabājusies joprojām – koncertos izpildot dziesmu "Hot Legs", Stjuarts skatītājiem aizsper dučiem futbola bumbu.

"Ir tikai divas lietas, ko es protu darīt labi – dziedāt un spēlēt futbolu. Taču mūziķa dzīve ir daudz vieglāka, nekā futbolista profesija – mūziku es varu sacerēt arī dzērumā, bet futbolu spēlēt tā nav iespējams," kādā intervijā izteicās Stjuarts.

Stjuarta mīlas dzīve bijusi plaši apspriesta tēma medijos, un ne velti – viņam bijušas neskaitāmas sievietes un ir astoņi bērni no piecām dažādām mātēm. Pēdējos 40 gadus mūziķa draudzenes ir tikai un vienīgi modeles, bet oficiāli precējies viņš ir trīs reizes. Divas Stjuarta meitas Kimberlija Alana un Rubija pašas ir kļuvušas par modelēm.

2011. gadā Stjuarts pirmo reizi kļuva par vectētiņu, kad pasaulē nāca Delaila Dženoveva. Viņas vecāki ir Kimberlija un slavenais puertorikāņu aktieris Benicio Del Toro.

Šobrīd Stjuarts ir precējies ar 43 gadus veco angļu modeli Peniju Lankasteri. Pāris ir kopā kopš 1999. gada, un tās ir ilgstošākās attiecības mūziķa dzīvē. Šajā laulībā pasaulē nākuši divi bērni, un visjaunākais no viņiem februārī svinēs ceturto dzimšanas dienu.

Komentējot savas allaž problemātiskās, ilgstošās un dārgās šķiršanās, Stjuarts reiz izteicies, ka tā vietā, lai vēlreiz apprecētos, viņš labāk atradīs sievieti, kura viņam nepatīk, un vienkārši atdos viņai māju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!