Jāzepa Vītola Latvija Mūzikas akadēmijas Vokālās nodaļas ceturtā kursa studente Zanda Švēde kļuvusi par prestižās Merola Operas programmas (ASV) dalībnieci, portālu "Delfi" informē JVLMA Vokālās katedras vadītāja Zigrīda Krīgere.

Merola Operas programma ir viena no prestižākajām jauno mākslinieku programmām ASV, kuras mērķis ir atrast vislabākos jaunos operas talantus un palīdzēt viņiem attīstīties par augsta līmeņa profesionāliem māksliniekiem. Atlasēs uz dalību programmā tiek dota iespēja piedalīties vairākiem simtiem cilvēku no visas pasaules, tomēr pašā programmā iespēja piedalīties tiek dota vien 23 dziedātājiem.

Kopš 1950. gadiem Merola Operas programma devusi iespēju attīstīties tādiem operas māksliniekiem kā Silvija Maknaira, Anna Ņetrebko, Džoisa Di Donato, Debora Voita, Sūzena Grehema, Rolando Vilasons, Kurts Streits un daudziem citiem.

Merola Operas programma ir finansiāli neatkarīga organizācija, kas cieši sadarbojas ar Sanfrancisko Operas centru un Sanfrancisko operu. Tā dibināta 1957. gadā un nosaukta jauno mākslinieku patrona Gaetāno Merola vārdā. Programma 12 nedēļu garumā nodrošina intensīvu jauno mākslinieku apmācību mūzikas stila un interpretācijas jomā, lomu sagatavošanā, skatuves kustībā, aktiermeistarībā, svešvalodās un svešvalodu fonētikā. Programmas ietvaros tiek iestudētas divas pilnas operas, operas fragmentu koncerts un galā koncerts.

Zanda Švēde ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Vokālās nodaļas ceturtā kursa studente docentes Andžellas Gobas klasē. Zanda akadēmisko dziedāšanu sāka apgūt tikai 24 gadu vecumā, tomēr viņas skaisto mecosoprāna tembru līdz šim augstu novērtējuši gan klausītāji Manhetenas Vasaras festivālā, Ņujorkā, gan Tiroles Operas programmā, Austrijā, un arī pašmāju klausītāji Zandai piedaloties operstudijas "Figaro" iestudējumos un uzstājoties citās koncertprogrammās visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!