Foto: DELFI

Trešdien Groningenā, Nīderlandē, mūzikas konferences un festivāla "Eurosonic Noorderslag" ietvaros īpašā ceremonijā grupai "Carnival Youth" pasniegta "European Border Breakers" (EBBA) balva.

Balva kopumā tika pasniegta 10 mūziķiem un grupām no dažādām Eiropas valstīm, taču ceremonijā uzstājās tikai daļa no šiem māksliniekiem, tostarp arī latviešu apvienība, kas izpildīja savu hītu "Never Have Enough". Saņemot balvu, grupa pateicās saviem vecākiem par iedvesmu un atbalstu.

Tāpat "Carnival Youth" saņēma skatītāju simpātiju balvu, par kuru bija iespējams balsot no visas pasaules.

"Jaunai, uzlecošai popa vai roka grupai šī balva ir apliecinājums, ka viņu paveiktais ir pietiekami nopietns. Latviešu grupai tas ir viens no skaļākajiem pieteikumiem starptautiskajā mūzikas tirgū. Tas ir labs veids, kā tikt pamanītam. Balva apliecina, ka grupas un menedžmenta sadarbība ir ļoti veiksmīga," par balvu portālam "Delfi" stāsta Latvijas "Mūzikas attīstības biedrības/Latvijas Mūzikas eksporta" izpilddirektore Agnese Cimuška.

Balva tiek piešķirta Eiropas jaunajiem mūzikas māksliniekiem popa, roka un deju mūzikas žanros. Balvas pasniegšanu organizē Eiropas Komisijas programma "Radošā Eiropa".

Balvas pasniegšanas ceremoniju vadīja BBC TV personība un mūziķis Džūls Holands (Jools Holland). Līdzās "Carnival Youth" tika apbalvoti arī dziedātāji Alvaro Solers no Spānijas, Seinabo Seja no Zviedrijas, īru dziedātāja Soak, kā arī grupas "Aurora" no Norvēģijas, "Christine And The Queens" no Francijas, "Kovacs" no Nīderlandes, "Oscar And The Wolf" no Beļģijas, "Years & Years" no Anglijas, kā arī vācu dīdžejs Robins Šulcs.

"Carnival Youth" EBBA balvu ieguvuši par debijas albuma "No Clouds Allowed" panākumiem, kurā iekļautās dziesmas atskaņotas Eiropas radio stacijās. Grupa arī intensīvi koncertējusi ārpus Latvijas kopš 2014. gada pavasara.

Starp iepriekšējo gadu EBBA balvas ieguvējiem ir plašs spektrs Eiropas mākslinieku, kā piemēram, Adele, "Mumford & Sons", "Milky Chance", "Ewert and The Two Dragons", "Of Monsters and Men", Woodkid, Lykke Li, "Disclosure", Ketija Melua, Džons Ņūmens, "The Ting Tings", Zaz, Demiens Raiss, "Alphabeat", "Milow" un citi.

Ārzemju prese "No Clouds Allowed" nodēvējuši par gudru indie-folk ierakstu ar moderniem ritmiem, labiem tekstiem un melanholiskām melodijām, pielīdzinot tādiem māksliniekiem kā "Bombay Bicycle Club" un "Arcade Fire".

"Carnival Youth" par albumu "No Clouds Allowed" pērn saņēma Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons" kategorijā "Labākā debija". Šobrīd grupa strādā pie sava otrā studijas albuma ieraksta.

"Eurosonic Noorderslag" konference un festivāls ir viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem notikumiem Eiropas mūzikas industrijā. Tas šogad norisinās no 13. līdz 16. janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!