Foto: Publicitātes foto

23. Siguldas opermūzikas svētki, kuri nākamgad notiks no 31.jūlija līdz 2. augustam, būs vēl iespaidīgāki nekā pagājušie, jo būs divi galā koncerti un opera, aģentūrai LETA pastāstīja opermūzikas svētku vadītājs Dainis Kalns.

Pirmajā galā koncertā "Mēs no Latvijas" 31. jūlijā klausītājus priecēs Latvijas solisti Rihards Mačanovskis, Krišjānis Norvelis, Dināra Rudāne, Romans Poļisadovs, Andris Ludvigs, Andžella Goba un citi, kā arī pareizticīgo vīru koris "Logos". Koncertu diriģēs Andris Poga.

Plānots, ka otrajā galā koncertā piedalīsies Klementīne Mergēna un Marselo Alvaress. Mergēna pērn opermūzikas svētkos uzstājās Karmenas lomā, savukārt Alvaresu tenori Frančesko Meli un Huans Diego Floreza novērtējuši kā pasaulē labāko tenoru.

1. augustā notiks ne tikai jauno un jaunatklāto talantu koncerts, bet arī operas "Zelta zirgs" izrāde, kurā savijas Raiņa filozofija un Arvīda Žilinska melodiskums. Operā galvenajās lomās būs Jolanta Strikaite, Jānis Apeinis, Jānis Kurševs. Par režiju rūpēsies Guntis Gailītis, scenogrāfiju un tērpus nodrošinās Reinis un Krista Dzudzilo. Operu diriģēs Atvars Lakstīgala.

2. augustā plānots Emīla Dārziņa solodziesmu koncerts Siguldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Dārziņa dziesmas izpildīs Miervaldis Jenčs un Antra Bigača.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!