Sestdien, 22. novembrī klubā "Nabaklab" notiks postindustriālās mūzikas festivāls "MØRKERRITUALER" ar zviedru mūziķu "Deutsch Nepal" un "Trepaneringsritualen", kā arī pašmāju projektu "Posts TV" un "Lhetargija" piedalīšanos.

"Deutsch Nepal" ir viens no zīmīgākajiem Eiropas industriālās mūzikas skatuves pārstāvjiem. Peter Andersson, zināms arī kā Lina Baby Doll un Der General aktīvi muzicē kopš 1983. gada, kad uzsāka darbību zviedru kulta eksperimentālās new wave mūzikas duetā "Njurmännen".

Projekta nosaukums aizgūts no krautrock klasiķu "Amon Düül II" tāda paša nosaukuma skaņdarba, un, kā var noprast pēc šīs atsauces, psihedēliska pieskaņa caurvij teju vai visu projekta daiļradi. "Deutsch Nepal" skanējumā jaušamas iezīmes no dark ambient, ritual, industrial, eksperimentālās un psihedēliskās mūzikas, bagātīgās noskaņu orķestrācijas papildinot ar neiztrūkstošo ironiski eksistenciālo vokāli lirisko vēstījumu un tematiskiem sampliem. Šī būs trešā "Deutsch Nepal" uzstāšanās Latvijā, iepriekšējoreiz projekts šeit viesojās pirms desmit gadiem.

"Trepaneringsritualen" ir zviedru mūziķa un mākslinieka Thomas Martin Ekelund ritual/death industrial formācija, kas aizsākusies 2008. gadā, par radošās matricas dzinuli izvēloties vecās skolas industrial esenci, kā arī okultisma, reliģisko un maģijas tematiku iesaisti, spekulējot ar to neviennozīmību un apziņu manipulatoro raksturu.

Pasākumu papildinās pašmāju mūzikas apvienības "Posts TV" un "Lhetargija".

Pasākuma sākums paredzēts plkst. 21. Biļetes uz festivālu pieejamas "Biļešu serviss" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!