Foto: Publicitātes foto

9.maijā Spīķeru koncertzālē savu pavasara lielkoncertu sniegs Nepieradinātā Folka orķestris – pasaules mūzikas projekts, kas radies, sadarbojoties filozofam un ģitāristam Andrejam Grimmam, septiņiem jauniem, talantīgiem mūziķiem un grupu "Melo-M" un "Autobuss debesīs" mūziķim, producentam un kino filmu komponistam Kārlim Auzānam, portālu "Delfi" informē pasākuma organizatori.

Nepieradinātā Folka orķestris Spīķeros pirmo reizi prezentēs koncertprogrammu "Antarktīda kūst", kas ir mūziķu tieša reakcija uz pasaules pašām svarīgākajām aktualitātēm.

Iesaistot priekšnesumā kā klasiskus, tā eksotiskus mūzikas instrumentus - flautas, ģitāras, perkusijas, akordeonu, vijoli, saksofonu, ukuleli, mandolīnu, kazū, lietuskoku, kalimbu, čellu, grieķu buzuki, - klausītājam ik brīdi tiek uzdoti būtiski, vārdos neizsakāmi jautājumi.

Viegli spēlējoties ar afrikāņu, bulgāru, rumāņu, īru, ebreju un pašu grupas mūziķu melodijām un ritmiem, Nepieradinātā Folka orķestris papildina tos ar atpazīstamām, popkultūrā plaši citētām tēmām, piemēram, mazo gulbīšu deju, melanholisku valsi, kādu Viktoram Cojam, Maiklam Džeksonam vai Lenijam Kravitcam līdzīgu frāzi, dažreiz iepinot arī dzīvnieku skaņas, tibetiešu lūgšanu murdoņu un sadzīves trokšņus.

Līdztekus etniskajā tradīcijā balstītām skaņām ideju turpina Kārļa Auzāna, Andreja Grimma, vijolnieka Rūdolfa Bahmaņa oriģinālkompozīcijas.

Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu Paradīzes" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!