Foto: AFP/Scanpix
Vīnes operas jauniestudējums - Gaetāno Doniceti "Anna Boleina" un tā zvaigznes Anna Ņetrebko un Elīna Garanča, pēc pirmizrādes aprīļa sākumā saņēmis cildinošas atsauksmes Austrijas presē.

Kā raksta Austrijas lielākais laikraksts "Kronen-Zeitung", iestudējums saņēmis visskaļākos aplausus, ovācijas, bravo un publikas sajūsmu, pārspējot visus pēdējo gadu iestudējumus Vīnes operā. Kā uzsver laikraksts, šāds triumfs arī bijis gaidāms, ņemot vērā abu operas dīvu izsmalcinātos balss tembrus, brīnišķīgo vokālo tehniku un izcilo aktiermākslu.

"Anna Ņetrebko titullomā un Elīna Garanča Džeinas Seimūras lomā, izrādē padara šos vēsturiskos tēlus patiesi dzīvus. Kāds nepārspējams duets!" galveno sieviešu lomu atveidotājas slavē austriešu laikraksts.

Slavas dziesmām piebalso arī dienas laikraksts "Die Presse", sakot, ka Garančas un Ņerebko duets ir tik koncentrēts un intensīvs, ka operas mīļotāju atmiņā tas paliks mūžīgi.

Savukārt laikraksts "Kurier" iestudējumu sauc par triumfu: "Ņetrebko Boleina demonstrē dziļu izpratni par tēla raksturu, kas liek noticēt ikvienai traģēdijas ainai. Džeina Seimūra ir perfekta loma Garančas siltajam un plašajam mecosoprānam. Abas mākslinieces ir radījušas visu laiku ticamāko sāncenšu pāri, pārvēršot pirmizrādi par īstenu māksliniecisku pārdzīvojumu."

Tāpat tiek slavēts iestudējuma pirmizrādes diriģents Evelino Pido un viņa "neparastā vērība pret detaļām un juteklisko skaistumu." Savukārt karaļa Henrija VIII lomas atveidotājs itāļu basbaritons Ildebrando d'Arkandželo nodēvēts par "iespaidīgu".

Atgādinām, ka pirmizrādi iestudējums Vīnes operā piedzīvoja 2. aprīlī, bet 5. aprīļa izrādi operas mīļotāji tiešraidē varēja noskatīties 90 kinoteātros visā pasaulē, tai skaitā arī Rīgā.

Iestudējuma režisors ir Ēriks Dženovese. Vīnes Valsts operas orķestra priekšgalā stājās diriģents Evelino Pido. Kostīmus izrādei veidojuši mākslinieki Džekju Gabels, Klera Sternberga, Luiza Spinateli, iestudējuma horeogrāfs Johans Haiders.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!