Svētdien, 30. jūnijā, Dzinaru koncertzālē tiks aizvadīts pirmais mūzikas festivāla "Live Fest 2013" koncerts - tā būs īsta roka leģendu diena, kuras ietvaros varēs dzirdēt gan vairākas pašmāju roka leģendas, gan arī britu grupu "Animals and Friends", vēsta pasākuma rīkotāji.

Neliels ieskats  "Radio SWH" dīdžeja Arta Dvarionas intervijā ar grupas "Animals and Friends" bundzinieku Džonu Stīlu.

Svētdien, 30. jūnijā jūs uzstāsieties mūzikas festivālā "Live Fest 2013". Saki, vai kādreiz esi dzirdējis par Latviju, latviešiem, ko tieši jūs sagaidāt no mūsu publikas?

Jau iepriekš mēs esam spēlējuši Austrumeiropā un Baltijas valstīs, taču nespēju atminēties, ka būtu jau agrāk spēlējis tieši Latvijā. Katrā ziņā, esmu dzirdējis, ka laiks pie jums ir jauks un cilvēki ir ļoti draudzīgi, tā kā nevaram vien sagaidīt ciemošanos Latvijā.

Ir ļoti daudz cilvēku, kuri atceras jūsu mūziku no sešdesmitajiem un septiņdesmitajiem gadiem, kad vēl "dzelzs priekšskars" atdalīja mūs. Kā jūs izjūtat šo publiku mūsdienās?

Publika ir fantastiska. Mēs patiešām izbaudām katru mūsu uzstāšanos. Pagājušajā nedēļā mēs spēlējām Bukarestē, Rumānijā un viņu publika bija lieliska. Ļoti daudz cilvēku, acīmredzot, ir par jaunu, lai tās dienas atcerētos, bet viņi mīl to mūziku un tie, kuri ir pietiekami veci, lai to atcerētos, stāsta mums, kā viņi esot agrāk klausījušies šo Rietumu mūziku nelegāli un patiešām baudījuši dzīvi.

Jums ir ieplānotas uzstāšanās līdz pat vasaras beigām un jums ir lieli plāni 2014.gadam. Izskatās, ka jums ir ļoti saplānots un aizņemts grafiks.

Jā, tas patiešām tā ir. 2014.gadā būs pagājuši 50 gadi kopš mūsu pirmajiem ierakstiem, ar sākotnējo grupas "Animals" sastāvu. Un šī gada beigas ir 40.gadskārta kopš kļuvām zināmi kā grupa ar nosaukumu "Animals" 1963.gadā. Ir laiks, lai svinētu, ka vēl esam te. Protams, ne oriģinālajā "Animals" sastāvā, jo tas būtu diezgan neiespējami mūsdienās, taču, manuprāt, mūzika ir pats galvenais visā, ko mēs darām. Dzirdot mūsu mūziku, cilvēki lielākoties domā, ka tā joprojām ir tik laba, kā pirms piecdesmit gadiem, tai joprojām ir pieaugušo noskaņa, tā ir par reālo dzīvi un tas nav "meinstrīma pops", tā ir patiešām kvalitatīva un laba. Tā ir tāda mūzika, kuru neapnīk spēlēt, tāda kuru nekad nebūs kauns spēlēt, jo tai ir spēcīga noskaņa.

Jūs jau esat mūzikas biznesā vairāk nekā 50 gadus, kuri ir bijuši visievērojamākie brīži šajā pusgadsimtā?

Pavisam noteikti viens no spilgtākajiem brīžiem ir mūsu dziemas "The House Of The Rising Sun" iekļūšana topu pirmajā vietā. Dziesma bija mūsu otrais singls un tas kļuva par Nr.1 diezgan globālā mērogā un tādējādi mums parādījās iespēja  koncertēt Amerikā, kas bija mums gluži kā sapnis. Mēs bijām bērni un uzaugām pēckara gados, bijām tīņi un tajā laikā Amerika mums  šķita kā pilnīgi cita planēta un viss, ko mēs zinājam bija filmas un ieraksti, un tas bija patiešām brīnišķīgi ceļot pa Ameriku gluži kā sava veida popzvaigznēm. Vēl viens notikums, protams, bija, kad mēs tikām iemūžināti Rokenrola Slavas zālē (The Rock and Roll Hall of Fame) 1994.gadā. Tas bija patiešām liels gods un esmu ļoti lepns par to.

Visu Arta Dvarionas un Džona Stīla telefonsarunu būs iespējams noklausīties "Radio SWH" ceturtdien, pulksten 18.40.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!