Nīderlandes pilsētā Amstelvīnā 12. jūlijā notiks pasākums''Out in Riga'', kurā uzstāsies mūziķi no Latvijas – grupas "Gaujarts'' (attēlā), ''Mona De Bo'', ''Mango'', dziesminieks Imants Daksis, ģitārists Reinis Jaunais, kā arī elektroniskās mūzikas producents ar skatuves vārdu ''Kodek'', portālu "Delfi" informē pasākuma organizators Reinis Jaunais.

Pasākuma mērķis ir pulcēt Nīderlandē dzīvojošos un ceļojošos latviešus, kā arī popularizēt mūziķus no Latvijas vietējo klausītāju vidū. Pasākums notiks koncertzālē ''P60 – Podium for Pop & Culture'', kas atrodas Amstelvīnā – pilsētā, kas robežojas ar Amsterdamu.

"Vairums nīderlandiešu Rīgā nav bijuši, tāpēc par to neko daudz nezina. Daudzi Latviju atceras kā vienu no trim mazajām valstīm Baltijas jūras krastā, kuru nosaukumus skolēni ir jaukuši ģeogrāfijas kontroldarbos. Par spīti uzvarai Eirovīzijā un vairākām Eiropas koncertturnejās braucošām grupām, līdzīgi ir arī ar Latvijas mūziķu atpazīstamību mūzikas aktualitātēs – reizēm Nīderlandē zināmāki mēdz kļūt latviešu noziedznieki. Pasākuma rīkotāji ir apņēmības pilni lauzt stereotipisko priekšstatu par Rīgu kā kultūras jomā garlaicīgu Austrumeiropas pilsētu un parādīt, ka tā nav ievērības cienīga tikai ar lētiem dzērieniem un skaistām sievietēm," stāsta pasākuma organizators.

Nīderlandē koncertzāle "P60" ir pazīstama ar savu programmas daudzveidību. Līdz ar to "Out in Riga" spēlējošie mūziķi tikuši izraudzīti ne tik ļoti pēc to popularitātes, bet drīzāk oriģinalitātes. Arī pati pasākuma programma ir daudzveidīga – tajā tiek pārstāvēta gan rokmūzika, gan indie, gan elektroniskā deju mūzika, kā arī pankroks un ska.

Koncets "Out in Riga" tiek rīkots sadarbībā ar Kultūras un mākslas projektu ''Noass'' no Latvijas. Pasākuma iniciators ir Reinis Jaunais, kurš "P60" darbojas EVS projekta ietvaros. Mūziķi un audiovizuāli mākslinieki no Latvijas šajā koncertzālē ir uzstājušies arī iepriekš, ''Noass'' un "P60" kopējā pieredzes apmaiņas projekta "Water Sinking Cities" (ang. ūdenī grimstošās pilsētas) ietvaros. Arī šoreiz daļa latviešu izpildītāju mūzikas tiks papildināta ar video projekcijām.

Plašāku informāciju par pasākumu ir iespējams uzzināt koncertzāles P60 mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!