Foto: Publicitātes foto

6. maijā "Arēna Rīga" savas 2014. gada tūres ietvaros ar grandiozu koncertšovu uzstāsies industriālās mūzikas pionieri "Nine Inch Nails". Koncerta biļetes iepriekšpārdošanā no 25. novembra plkst. 17 tikai www.nin.com.

Kā portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji no "Positivus Music", "Nine Inch Nails" (NIN) uz Latviju brauc ar vienu no pasaules iespaidīgākajiem mūzikas šoviem, kas noformēts hipermodernā tehnokrātiskā stilā. 

Grupa, kuru izveidojis tās vienīgais oficiālais dalībnieks Trents Reznors (Trent Reznor), pēc piecu gadu klusēšanas pauzes šogad izdeva kritiķu augsti vērtēto albumu "Hesitation Marks". Mūzikas izdevumi to nodēvēja par "Trenta Reznora vissvarīgāko māksliniecisko pieteikumu kopš 90. gadiem" un "vienu no Reznora labākajiem" veikumiem. 

Leģendārais režisors Deivids Linčs, ar kuru Trents sāka sadarbību, uzrakstot mūziku filmai "Ceļš uz nekurieni", ir režisējis videoklipu NIN albuma tituldziesmai "Came Back Haunted".

NIN debitēja 1989. gadā ar singlu "Down In It", nākamo 20 gadu laikā uzkrājot iespaidīgu hītu kolekciju, sākot no "Head Like a Hole," "Closer" un "Hurt" (kuru neilgi pirms savas nāves ierakstīja arī Džonijs Kešs), līdz pat "The Hand That Feeds," "Only,", "Survivalism", kā arī daudziem citiem skaņdarbiem. NIN albumi, tai skaitā platīna statusu ieguvušais "Pretty Hate Machine" (1989), "Broken" (1992), "The Downward Spiral" (1994) un "With Teeth" (2005) ir revolucionalizējuši digitālo ierakstu veidošanu.

Grupas darbības laikā NIN ieguvuši "Grammy" apbalvojumus par kompozīcijām "Wish" un "Happiness in Slavery", kā arī pārdevuši vairāk nekā 30 miljonus albumu visā pasaulē. Trents ar savu izpratni par "noise" un "drone" un elektroniskās skaņas vietu mūzikā kopumā ir palīdzējis Merilinam Mensonam tikt pie sava unikālā skanējuma, kā arī ir ietekmējis grupas "Filter" daiļradi, jo tās vokālists Ričards Patriks pirms tam bija NIN tūres ģitārists. Ilgstoši darbojoties filmu mūzikas jomā, Reznors kopā ar biedru Atiku Rosu (Atticus Ross) ieguvis "Oskara" balvas par mūziku tādām lielbudžeta filmām kā "Sociālais tīkls" un "Meitene ar pūķa tetovējumu".

Koncerta biļetes publiskajā tirdzniecībā no 29. novembra plkst. 9 "Biļešu Serviss" kasēs un internetā. Stāvvietu biļetes cena 24,95 lati (35,50 eiro). Sēdvietas - no 28,81 lata līdz 37,25 latiem.

Informācija par iepriekšpārdošanu nin.com sekos atsevišķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!