Foto: Janis Rozentāls

Latvijas Universitātes radio NABA laidis klajā trešo singlu no oriģināldziesmu izlases "Janis Rozentāls. Bez vārdiem" – grupas "Das Sonntags Legion" skaņdarbu "Schwarze Schlange mahlte Mehl".

Izlasē iekļautas muzikālas versijas par mākslinieka Jaņa Rozentāla daiļradi. LR6 – Latvijas Universitātes radio NABA veidotās izlases prezentācijas pasākums notiks piektdien, 27. janvārī, plkst. 21.00 mūzikas klubā "Nabaklab".

Grupai "Das Sonntags Legion" ar Jaņa Rozentāla daiļradi ir īpašas attiecības, proti, mākslinieka diplomdarbā "Pēc dievkalpojuma" ir redzams divu grupas biedru, brāļu Ābeļu vecvecvectēvs, saukts par Putru saimnieku, kurš gleznā var tikt uzskatīts par centrālo tēlu un redzams uzreiz aiz Rozentāla vecākiem. Viņš par to samaksāja Rozentālam 5 zelta rubļus. Taču Putru saimnieks parādās arī citos Jaņa Rozentāla darbos, iespējams tāpēc, ka jau no bērnības motivēja viņu kļūt par mālderi jeb gleznotāju. Kaut arī Rīgas puikas, brāļi Ābeles bērnības vasaras pavadīja Saldū, tāpēc Rozentāla gleznās atpazīstamās vietas — Kalnsētas parka fauna, makšķerēšana Cieceres upes krastos, kas saistās ar daudziem bērnības piedzīvojumiem – viņiem nav svešas.

Kā visbiedējošākais atmiņās palicis Rozentāla simboliskais darbs "Melna čūska miltus mala", kas, respektējot grupas tradīcijas, izlasē iekļauts ar vāciski tulkoto nosaukumu "Schwarze Schlange mahlte Mehl". Ieraksts tapis studijā "Hodila Records" Ģirta Laumaņa un Olivera Tarvida vadībā.

Izlases prezentācijas koncerts norisināsies 27. janvārī no plkst. 21.00 mūzikas klubā "Nabaklab" un tajā uzstāsies muzikālās apvienības "Das Sonntags Legion", "Marta migla" un Nils Īle ar grupu "Kanisaifa".

Izdevniecība "NABA MUSIC/Melo Records", kas izveidota 2001. gadā kā viens no radio NABA projektiem, līdz šim izdevusi jau vairāk nekā četrdesmit ierakstus, dažādus albumus, singlus un izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!