Foto: Jānis Deinats

Tuvojoties jaunās soloprogrammas "Atspulgi" Latvijas turnejai, kas sāksies 19. februārī ar koncertu Ādažu Kultūras centrā, dziedātājs Daumants Kalniņš Latvijas Radio studijā ierakstījis savu versiju vienai no grupas "Pērkons" pazīstamākajiem hitiem – dziesmu "Mēs pārtiekam viens no otra" (aranžējuma autors – Mārcis Auziņš).

Daumants Kalniņš "Mēs pārtiekam viens no otra"

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Daumants_Kalnins_-_Mes_Partiekam_Viens_No_Otra.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Dziesma publiski pirmo reizi izskanēs 23. janvārī Ventspils Olimpiskajā centrā, dziesmu aptaujas "Muzikālās banka 2015" noslēguma ceremonijā. Jāpiebilst, ka Daumants darbojās arī šīs aptaujas žūrijā, kas noteica aizvadītā gada vērtīgāko latviešu rokmūzikas un popdziesmu.

"Leģendārās rokgrupas "Pērkons" dziesma "Mēs pārtiekam viens no otra", kuras skanējums daudziem atsauc atmiņā Atmodas laiku, protams, bija izaicinājums mainīt skanējumu, tuvinot to vairāk džeza mūzikai, vienlaikus nezaudējot oriģināla esenci," atzīst Daumants Kalniņš, piebilstot - tas, kas uzdevumu padarīja vieglāku, ir dziesmas vārdi. "Šai dziesmai ir ļoti skaista Vika (Viktora Kalniņa) dzeja, kas ir pārlaicīga un tik spēcīga savā nozīmē, ka, manuprāt, spēj izturēt gan gadsimta maiņu, gan jaunās paaudzes mūziķu interpretāciju."

"Nesen vinila platē klausījos Raimonda Paula dziesmu ciklu ar Dainas Avotiņas vārdiem, un man likās, ka tieši Daumants Kalniņš ir tas, kurš šo ciklu varētu ierakstīt tagad. Katrā gadījumā es viņu ļoti augstu vērtēju kā dziedātāju," saka LNO solists un grupas "Pērkons" bijušais solists Nauris Puntulis, kurš ir dziesmas oriģinālās versijas izpildītājs.

"Šķiet, tas bija vēl tikai aizvakar, kad Daumants kopā ar "Trim tenoriem" iedziedāja vienu no skaistākajām tautas dziesmu apdarēm "Saulīt vēlu vakarā". Nu viņš ir ķēries klāt šādām lietām," turpina Nauris Puntulis, piebilstot - viņam šķistu ļoti interesanti noklausīties Daumanta versiju dziesmai, kas viņam pašam ir tik ļoti īpaša un kuru viņš joprojām ar prieku pats arī šad tad nodzied. "Līdz šim dzirdētās šīs dziesmas jaunās versijas bija ļoti attālinātas no oriģināla. Tomēr man šķiet, ka Daumanta versija varētu būt labs variants," ir pārliecināts Nauris Puntulis.

Atgādinām, ka jau 19.februārī sākas jaunā un talantīgā dziedātāja Daumanta Kalniņa jaunās soloprogrammas "Atspulgi" Latvijas turneja. Programmā iekļautas gan latviešu estrādes klasiķu, gan mūsdienu komponistu populārākās dziesmas: Raimonda Paula "Tu nāc, tu ej", Arņa Medņa "Šodien ārā saulains laiks", Mārtiņa Brauna "Es nesatiku tevi", Zigmara Liepiņa "Septītās debesis", Ingus Baušķenieka "Milžu cīņa", Jura Kulakova "Mēs pārtiekam viens no otra", Imanta Kalniņa "Melnā aronija", Aleksandra Kublinska "Mazā Jana", Raimonda Paula "Dziesmiņa par prieku" u.c. pazīstami skaņdarbi.

Koncertos Daumantam Kalniņam talkā nāks viņa uzticamie skatuves partneri - sevi apliecinājušie pop, rok- un džeza mūziķi, kas darbojas dažādos projektos (TV projekta "Mana dziesma" orķestris, "Silvestri Orkestri", "City Jazz Big Band" un "Twin Town", Latvijas Radio bigbends u.c.): Mārcis Auziņš (ģitāra), Toms Poišs (kontrabass), Rūdolfs Dankfelds (sitaminstrumenti) un Kristaps Vanadziņš (taustiņinstrumenti).

Koncertprogrammas "Atspulgi" koncerti notiks:

Ādažu kultūras centrā 19. februārī plkst. 19.00;
Latgales vēstniecībā GORS 20. februārī plkst. 19.00;
Rīgā, Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" 4. martā plkst. 19.00;
Madonas kultūras namā 8. martā plkst. 19.00;
Alūksnes kultūras centrā 9. martā plkst. 19.00;
Krustpils kultūras namā 12. martā plkst. 19.00;
Vidzemes koncertzālē "Cēsis" 19. martā plkst. 19.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!