Foto: LETA

Pagājušā gada 1. decembrī pēc ilgāka pārtraukuma uz skatuves atkal kāpa latviešu grupa "Jauns mēness", tādējādi nosvinot savu 25 gadu pastāvēšanas jubileju un atvadoties no saviem faniem. Tomēr publikas atsaucība bija tik liela, ka tika nolemts rīkot vēl vienu koncertu, kas notiks 1. februārī. Īsi pirms šī koncerta piedāvājam noklausīties ierakstu no uzstāšanās 1. decembrī, pārpildītā koncertzālē "Palladium".

Jauns mēness 'Kad mēness jūrā krīt' (koncertieraksts)

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/JaunsMeness_KadMenessJuraKrit.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Jau ziņots, ka izdevniecība "Upe" laidusi klajā 2012. gada 1. decembra koncerta ierakstu, kurā audioformātā iemūžināti spilgtākie muzikāļie mirkļi no uzstāšanās, kas pulcēja ap 1800 dažādu paaudžu klausītāju.

Koncertā uz skatuves kāpa visi "Jauns mēness" oriģinālā sastāva dalībnieki, kā arī viesmūziķi, atskaņojot nozīmīgākos un populārākos skaņdarbus no dažādiem grupas radošās darbības posmiem.

No 1.februāra koncerta ieraksts būs nopērkams mūzikas ierakstu tirdzniecības vietās visā Latvijā.

"Jauns Mēness" vēlreiz uzstāsies koncertzālē "Palladium" piektdien, 1.februārī. Pēdējās biļetes uz koncertu tirdzniecībā pieejamas visās "Biļešu servisa" kasēs un www.palladium.lv.

"Pagājušā gadsimta 90. gadu beigās tika nolemts "Jaunam mēnesim" dot bezalgas atvaļinājumu. Galvenais iemesls bija sajūta, ka ansambli pārņēmušas radošas mokas. Ja dziesmas vairs nenāk viegli, tad jāizdara secinājumi. Bet tos vislabāk ir izdarīt katram atsevišķi," tā pirms pagājušā gada izskaņā notikušā koncerta skaidroja grupas līderis Ainars Mielavs.

"Cilvēku, kuru dzīvēs "Jauns mēness" ir spēlējis kaut nelielu lomu, dēļ, nolēmām pateikt nedaudz novēlotu paldies – ar pateicību un cieņu atvadīties, nospēlējot vēl vienu pēdējo koncertu," pauž Mielavs.

Foto: 'Jauns mēness' koncertzālē 'Palladium'

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!