Foto: Publicitātes foto
Bungu un dūdu grupai "Auļi" sadarbībā ar komponistu Kārli Auzānu, dzejnieci Lauru Daudišu un vokālo grupu "Alta" tapusi jauna dziesma "Visi tēva sirmi zirgi". Sadarbībā ar projektu "Cooper's Production" jaunajai dziesmai radīts arī video klips, kura pirmizrāde notika 21. augusta novakarē Grobiņā, Kuršu Vikingu apmetnē.

Kā portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji, pirmizrādes pasākums bija gan dāvana, gan pateicība Grobiņai un novada iedzīvotājiem, jo jaunais video klips lielākoties filmēts tieši tur, Kuršu Vikingu apmetnē: īpašā vietā, kas, kā vēsta leģendas un hronikas, ir senākā apdzīvotā vieta Latvijā.

Apmetni ar savu entuziasmu un aizrautību izveidojuši Grobiņas jaunieši, un šobrīd tā ir vieta, kas daiļrunīgi vēsta par kuršu vēstures liecībām.

Video klipa operators Ivars Utināns stāsta: "Nav nemaz tik vienkārši atrast vietu, ko nav skārušas civilizācijas zīmes. Tas mums bija izaicinājums, bet rezultātā atradām skaistu upi, pļavu un vidi bez elektrības vadiem un vēja ģeneratoriem, kur ietilipināt dziesmas stāstu par latviskajām saknēm un tradīcijām".

Savukārt dziesmas teksta autore un projekta idejas virzītāja dzejniece Laura Daudiša uzsver, ka "projekts simboliski apvienojis turpat vai visu Latviju, jo filmēšanas notika arī Liepājas jūrmalā, vokālās grupas ALTA meitenes ir no Daugavpils, projekta iniciatori ir rīdzinieki, savukārt aktieri un mūziķi ir Grobiņas iedzīvotāji. Rezultāts ir pārsteidzoši dzidrs, tīrs un mūsdienīgi latvisks radošu profesionāļu kopdarbs, kas, cerams, nākotnē radīs turpinājumu jaunos kvalitatīvos projektos".

Pasākums notika brīvā dabā latviskā gaisotnē, ko izcēla koklētāju ansamblis "Grobiņa-Robežnieki", kuplais viesu pulks cienājās ar tradicionāliem kuršu ēdieniem, apmetnes teritorijā simboliski tika iestādīts ozols. Pasākumā tika atklāta arī klipa producenta D. Sumeraga veidota ceļojoša fotoizstāde - tās lielformāta darbi lieliski iekļaujas apkārtējā vidē un tie tapuši klipa uzņemšanas gaitā.

Projekta organizatori no sirds pateicas par sadarbību un nesavtīgo palīdzību Kuršu Vikingu apmetnei un Raimondam Reinim, Grobiņas novada domei un tās priekšsēdētājam Aivaram Priedolam, Jānim Kalitam ar ģimeni no "Jura staļļiem", Grobiņas novada tūrisma informācijas centram, kā arī visiem atsaucīgajiem Grobiņas iedzīvotājiem, kuri ar prieku un interesi vēroja, palīdzēja un iesaistījās klipa filmēšanas darbos, kā arī Daugavpils novada kultūras centram un personīgi Intai Uškānei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!