Foto: Publicitātes foto

Latvijas underground pārstāvji "Kapļi", kuri plašāk pazīstami ar humoristiskajām dziesmām latgaļu valodā, nupat publicējuši savu jaunāko veikumu vācu valodā "XXL", arī paši vāciskojoties par "Die Mattocks".

"Pēc aktīvas koncertdarbības vasarā, nolēmām ierakstīt dziesmu svešvalodā. Diskusiju rezultātā nolēmām, ka paliksim alternatīvi arī svešvalodas izvēlē, pierastās angļu valodas vietā izvēloties vācu valodu. Galu galā vācu kultūras ietekme uz Latviju bijusi daudz lielāka, nekā angļu," skaidro grupas dalībnieki.

Papildus tam, ka dziesmu teksti ir Latgaliski ("Latgaliski dziedāt apriori nozīmē darboties alternatīvi," norāda paši grupas dalībnieki), arī grupas solists ar savu balsi vairāk nevis dzied, bet pieder pie "solistu-runātāju" kastas. Turklāt, grupa nekautrējas radīt sadzīviski un sociāli aktuālus tekstus, nereti tajos balansējot uz rupjību robežas, bet nekad nepārkāpjot to, norāda biedrības 'menedžments' biedrība "Kukuži".

'Die Mattocks' - 'XXL'

Viņi norāda, ka grupas sastāvs ir tikpat alternatīvs cik izpildāmā mūzika. Basģitārārists Juris ir tālbraucējs, saksofonists Jānis - robežsargs, taustiņniece Rasma - mūzikas skolotāja, saksofoniste Aija - vidusskolniece, ģitārists Arnis pārstāv citu Latgales grupu – "Dabasu Durovys", solists Oskars ir rakstnieks savukārt bundzinieks Andris ir psihologs.

"Radot mūziku mēģinām uzrunāt dažādu sociālo slāņu klausītājus, sākot no Kombuļu pensionāriem un beidzot ar aristokrātiskiem švītiem," skaidro grupa.

Dziesmas ieraksts tapis Jura Linuža pirts studijā, to miksējis Armands Treilihs. Mūzika - Arnis Slobožaņins un Oskars Orlovs, vārdi - Oskars Orlovs, Laura Bicāne, Juris Linužs un Arnis SLobožaņins, aranžējums - Rasma Kulamova un Arnis Slobožaņins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!