Foto: Publicitātes foto

Grupa "Sigma" publiskojusi pirmo singlu "Dionīss" no gaidāmā debijas albuma "Sazaroto taku dārzs".

Dziesmas ierakstā līdztekus grupas dalībniekiem Jānim Ozoliņam (vokāls, klavieres), Uģim Eihvaldam (bungas) un Kasparam Lastovskim (basģitāra) piedalījusies arī čelliste Anete Šimkus, vijolniece Dina Skreitule un altists Janeks Niklavičs. Ieraksta režisors un māsterētājs Haralds Stenclavs, informē grupas menedžere Dita Ābola.

Gaidāmajā grupas debijas albumā tiks iekļautas kopumā 14 dziesmas, kas tapušas periodā kopš grupas dibināšanas 2005. gadā. Dziesmu mūzikas autori ir grupas mūziķi, vārdus lielākajai daļai albumā iekļauto dziesmu sarakstījis Jānis Ozoliņš, tomēr pēdējo gadu veiksmīgā sadarbība ar jaunajiem latviešu dzejniekiem ļāvusi iekļaut arī dziesmu "Dionīss", kas radīta ar Kārļa Vērdiņa dzejoli.

'Sigma' – 'Dionīss'

Grupas mūzikā ir poproka, indīroka un elektroniskās mūzikas ietekmes, kuras papildina arī amerikāņu minimālisma mūzikas idejas.

2012. gadā sadarbībā ar četriem jaunākās paaudzes dzejniekiem tika radīta mūzikas un dzejas performance "Mūsu dienu skaņu celiņš", kas vairākkārt izrādīta Rīgā, Valmierā, Liepājā un Cēsīs. Šajā periodā tapušas arī dziesmas ar dzejnieku Arvja Vigula, Arta Ostupa, Ingas Gailes, Kārļa Vērdiņa, Ineses Zanderes un Ulža Bērziņa vārdiem, kuras šā gada septembrī izskanēja pasākumā "Dzejkoncerts" Rīgas Domā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!