Foto: Kadrs no video

Šā gada 15. maijā klajā nāks latviešu pagrīdes mūzikas leģendas, "Baložu Pilni Pagalmi līdera, Māra Šverna dziesmu kaverversiju izlase "Brāļi un Māsas", kuras veidošanā piedalās arī koris "Juventus". Koris piedāvā noklausīties ieskaņoto Šverna dziesmu "Mans zirgs" un noskatīties video.

Video filmēts mākslas centra "Totaldobže" bijušajās telpās VEF. Diriģents: Rūdolfs Krēsliņš. Ieraksta procesu filmēja un montēja režisore un dzejniece Alise Zariņa.

Jau iepriekš ziņots, 15. maijā plkst. 19 Kalnciema kvartālā tiks prezentēts sešpadsmit latviešu muzikālo apvienību lolotais Māra Šverna dziesmu kaverversiju albums "Brāļi un Māsas".

Albuma veidošanā piedalījušās grupas un solisti - Elizabete Balčus, "Satellites LV", "Inokentijs Mārpls", "Gaujarts", "Alis P", "Laika suns", "Pieneņu vīns", koris "Juventus", "Oranžās brīvdienas" un daudzi citi. Albuma prezentācijas koncertā piedalīsies lielākā daļa albumā iekļauto grupu un mākslinieku.

Māris Šverns ir dziesmu autors, kurš kopš deviņdesmitajiem gadiem darbojas Latvijas pagrīdes mūzikā ar grupu "Baložu Pilni Pagalmi", kā arī solo.

"Viņš raksta tik nesavtīgi un patiesi, ka ikkatrs var atrast kādu Māra dziesmu tieši sev. Un dziedāt to kā savu. To apliecina albums "Brāļi un Māsas", kur mūsdienu Latvijas mūziķi atklāj Māra dziesmu spēju skanēt praktiski jebkurā mūzikas žanrā," norāda kora pārstāvji

Albuma idejas autors, producents un izdevējs ir grupas "Hospitāļu iela" izveidotā biedrība "HI".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!