Foto: Māris Bartulāns, MuzikasPasaule.LV

Ievērojot tradīcijas, grupa "Labvēlīgais tips" 1. aprīlī laida klajā savu jaunāko veikumu – albumu "Kaste", kurā apkopotas 14 dziesmas, tostarp – "Doriana Greja vecā seja", "Kaste", "Ciema aristokrāts" un citas. Līdz ar albuma iznākšanu grupa piedāvā klausītājiem singlu "Aiza".

Vienlaikus klajā nāca arī grupas dalībnieka Normunda Jakušonoka (balss, taustiņi) un "Tipa orķestra" albums "Notikums". Abi albumi tika svinīgi atvērti pagājušajā piektdienā, 31.martā, "Radio SWH" telpās.

"Pēc septiņu gadu pārtraukuma atkal ir iznācis pilnais grupas "Labvēlīgais tips" studijas albums," pauda grupas solists Andris Freidenfelds jeb Fredis.

"Kāpēc to prezentējam šeit? Tāpēc, ka pirmo albumu mēs prezentējām briesmīgā vietā uz Lāčplēša ielas – kultūras namā "Karakums", kuras nosaukums radās, pateicoties vienai senai "Radio SWH" programmai, tā ka tas cikls tagad ir noslēdzies," viņš piebilda.

Jaunajā albumā apkopoti visi singli, kas nākuši klajā pēdējo gadu laikā, kā arī arī pavisam jaunas, klausītājiem vēl nedzirdētas dziesmas.

Savukārt savu pirmo soloalbumu "Notikums" izdevis Normunds Jakošonoks. "Bija jāpaiet 46 dzīves gadiem, lai es laistu klajā savu albumu, un tas priekš manis ir patiešām īpašs notikums," pauž Jakošonoks. "Gribu teikt lielu paldies Andrim Freidenfeldam, ka divus gadus viņš no mums atpūtās, līdz ar to bija iemesls savākties "Tipa orķestrim" un kaut ko padarīt. Šajā albumā ir šajos gados tapušo dziesmu apkopojums – mūzika mazliet vecākiem cilvēkiem," viņš stāsta.

Jakošonoka albuma tapšanā piedalījies arī Guntars Račs, rakstot dziesmām vārdus.

Gan skaņdarbus no albuma "Notikums", gan "Labvēlīgā Tipa" populārākās dziesmas klausītājiem būs dzirdēt grupas koncertturnejā "Sudrabkāzas", kas šā gada rudenī izskanēs vairākās Latvijas pilsētās un ar šovu 27. oktobrī noslēgsies "Arēnā Rīga".

Dziesmu "Aiza" komponējuši Ģirts Lūsis, Andris Freidenfelds un Normunds Jakušonoks, tekstu rakstījis Andris Freidenfelds, savukārt ierakstu iemūžināt palīdzējuši Lotars Lodziņš un Jānis Kalve no "Labo ierakstu studijas". Ierakstā ukuleles un mandolīnas ieskaņojis Valērijs Cīrulis no "Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestra".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!