Foto: Publicitātes foto

Latviešu turbofolka apvienība "Oranžās brīvdienas"(OB) 15 gadu jubileju 21. martā atzīmēs klubā "Fontaine Palace" Liepājā. Šim notikumam par godu ansamblis publicējis dubultu singlu jeb dziesmu "Turbo traktors" divas atšķirīgās versijās, portālu "Delfi" informē grupas dalībnieki.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Oranzas_Brivdienas.2015.Tilti.01.Turbo_Traktors.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Oranzas_Brivdienas.2015.Tilti.11.Turbo_Traktors_akustiski.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

"Turbo traktors" ir otrais skaņdarbs no OB jaunā albuma "Tilti", kuru izdot ieplānots jau maijā.

Ziemas sākumā grupa klausītājiem piedāvāja dziesmu "Sniegpārsla", kas iezīmēja visai krasas novitātes OB tradicionālaja skanējumā. "Turbo traktora" oriģinālā versija, savukārt, ir tipisks grupas daiļrades turpinājums.

Līdz šim dziesma bija klausāma vairākos koncertu ierakstos, taču tagad pieejama brīvi lejuplādējama ikvienam arī studijas ierakstā.

Papildus oriģinālajai, studijā ierakstīta "Turbo traktora" versija, kuru paši mūziķi nosaukuši par akustisko.

"Tas gan nav akustisks ieraksts tradicionālā izpratnē. Būtībā tā ir pilnīgi jauna dziesmas versija, izmantojot tikai akustiskos instrumentus," skaidro grupas līderis un dziesmas autors Ints Ķergalvis, kurš pazīstams arī ar skatuves vārdu Speiss. Viņš stāsta, ka grupa jau ilgāku laiku plānojot sākt darbu pie līdzīgas akustiskas programmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!