Foto: AFP/Scanpix

Radiostacija "BBC Radio 6 Music", atzīmējot savu 10 pastāvēšanas jubileju, sarīkojusi aptauju, kurā noskaidroti 100 pēdējo 10 gadu dižākie hīti.

Aptaujā, kurā klausītājiem vajadzēja izvēlēties laikā no 2002. līdz 2012. iznākušās dziesmas, saņemtas vairāk kā 100 000 balsis. No tām lielākā daļa atdotas par grupas "Coldplay" dziesmu "Clocks", kas pārliecinoši ieņem pirmo vietu 100 hītu sarakstā.

Otrajā vietā ierindojusies grupas "The Arctic Monkeys" dziesma "I Bet You Look Good On The Dancefloor", bet "Elbow" dziesma "One Day Like This" atrodas trešajā vietā.

Ar vienādu balsu skaitu ceturto un piekto vietu dala grupas "The National" un "The Killers" ar dziesmām "Bloodbuzz Ohio" un "Mr Brightside".
Sestajā vietā atrodas "The White Stripes" dziesma "Seven Nation Army". Jāpiebilst, ka šī ir vienīgā grupa topa pirmajā desmitniekā, kurā spēlē sieviete.

Septīto vietu ieņem "The Flaming Lips" ar "Do You Realize??", bet astotajā atrodas kantrī mūzikas leģendas Džonija Keša izpildītā "Nine Inch Nails" dziesmas "Hurt" kaverversija.

Pirmo desmitnieku noslēdz grupa "British Sea Power" ar "Remember Me" devītajā un "Radiohead" ar "There There".

Kā komentē radiostacijas pārstāvji, "Coldplay" panākumi šajā aptaujā nav liels pārsteigums, jo tā noteikti ir viena no desmitgades lielākajām grupām.

Savukārt "Coldplay" bundzinieks Vils Čempions paudis sajūsmu par pirmo vietu, sakot, ka tieši šajā desmitgadē augusi arī grupas karjera. "Brīnišķīgs tops brīnišķīgas mūzikas desmitgadei," prieku neslēpj mūziķis.

Pēdējo gadu lielākie hīti Adeles – "Hometown Glory" atrodas 28. vietā, "Alt-J" "Tessellate" – 45. vietā, bet "The XX" "Islands" – 51, vietā. 100 hītu sarakstu noslēdz "Okkervill River" dziesma "Calling & Not Calling My Ex".

Viss dziesmu saraksts atrodams "BBC Radio 6 Music" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!