Foto: Publicitātes foto
Noskaidroti klasiskās mūzikas un džeza talantu konkursa "Ineses Galantes Talanti.LV" laureāti - par uzvarētājiem atzīti 12 mūziķi četrās kategorijās, informēja konkursa pārstāve Ilona Skuja.

Žūrija vairākās kategorijās piešķīra divas pirmās vietas: mūzikas skolu audzēkņu konkurencē uzvarēja pianists Maksims Taņičevs un marimbas spēlētājs Rihards Rauza, mūzikas vidusskolu kategorijā - vibrafonists Jānis Bombizo Fedotovs un pianists Daumants Liepiņš, klasiskā vokāla kategorijā uzvarēja Eduards Grundmanis un Kalvis Kalniņš, savukārt džeza vokāla kategorijā pirmā vieta netika piešķirta.

Savukārt publikas simpātijas balvu, kas tika noskaidrota interneta balsojumā, saņēma trombonists Germans Superfins.

Konkursa finālā jeb trešajā kārtā kopumā uzstājās 45 finālisti. Vēl 43 pusfinālisti, kuriem līdz iekļūšanai finālā pietrūka vien nedaudz, saņēma konkursa Atzinības rakstus.

Konkursa dalībniekus vērtēja operdziedātāja, konkursa žūrijas priekšsēdētāja Inese Galante, komponists, diriģents, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) asociētais profesors Andris Vecumnieks, džeza mūziķis, JVLMA Džeza katedras vadītājs docents Indriķis Veitners, mediju eksperte, Latvijas raidorganizāciju asociācijas pārstāve Gunta Līdaka, diriģente Gunta Malēvica, Latvijas Pašvaldību Savienības pārstāve, Tukuma novada domes deputāte Dagnija Staķe, kontrtenors Sergejs Jēgers un pianists, konkursa "Ineses Galantes Talanti.LV" projekta vadītājs Arturs Cingujevs.

"Esam ļoti priecīgi, ka konkurss jau pirmajā gadā ir izdevies godam - bija necerēti liela atsaucība un ļoti daudz talantīgu mūziķu. Kopā ar žūriju noskatījāmies 280 video, pēc tam klātienē novērtējām 166 talantus, tad bija grūtā izvēle - atlasīt finālistus, pēc tam mūsu maratons un svētki vienlaikus - fināla noklausīšanās un gala vērtēšana," par konkursa norisi izsakās žūrijas priekšsēdētāja. "Pats galvenais - esam atraduši jaunus talantus! Tagad jāpalīdz viņiem augt, gan ar padomu, gan ar materiālo atbalstu - konkursā saņemtās balvas un stipendijas, domāju, būs labs atbalsts," piebilst Galante.

Visās konkursa kategorijās tika pasniegti godalgoto laureātu diplomi, naudas balvas pirmo triju vietu ieguvējiem - attiecīgi 500, 300 un 100 eiro apmērā. Tāpat pirmo trīs vietu ieguvēji katrā kategorijā balvā ieguvuši mācību stipendiju 100 eiro mēnesī uz pusgadu. Galvenā balva pirmo vietu ieguvējiem bija uzaicinājums uzstāties festivālā "Summertime - aicina Inese Galante" Dzintaru koncertzālē šī gada augustā.

Papildu balvas tika pasniegtas skolām, kuras konkursam bija iesūtījušas visvairāk pieteikumu, atsevišķi tika vērtētas Rīgas un reģionu skolas. Balvas ieguva Ventspils mūzikas vidusskola un Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskola. Balvā katrai skolai - 500 eiro un 30 ielūgumi uz festivālu "Summertime - aicina Inese Galante", kas norisināsies no 11.augusta līdz 17.augustam.

Konkursu rīkoja Ineses Galantes fonds sadarbībā ar "Olainfarm". To atbalstīja "Rietumu bankas" Labdarības fonds, kā arī Latvijas Pašvaldību savienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!