Šā gada 17. novembrī jau trešo reizi tiks pasniegta "Austras balva" – Latvijas mūzikas profesionāļu un kritiķu balva aizvadītā gada labākajam albumam. Viens no finālistiem, kas šogad pretendē uz šo apbalvojumu, ir ansambļu "Auļi" un "Tautumeitas" kopdarbs – "Lai māsiņa rotājas". Par nomināciju un balvai izvrzīto ierakstu Latvijas Radio 5 stāsta grupas "Auļi" pārstāvis Kaspars Bārbals un Lauma Bērza no "Tautumeitām".

Albums "Lai māsiņa rotājas" iznāca šā gada augustā, bet pirmais albuma singls "Manā lopu laidarā" tika publicēts tieši Līgo svētku priekšvakarā. Vēlāk 17 cilvēku lielais kolektīvs devas trīsdaļīgā koncertceļojumā pa lielākajām Latvijas koncertzālēs, saņemot nedalītu publikas un arī mūzikas apskatnieku sajūsmu.

"Šo faktu ir vēl grūtāk aptvert, jo spēlējot šādā žanrā būt starp visiem pārējiem nominantiem, ir ļoti liels gods," sarunā Radio 5 saka Kaspars Bārbals.

"Man pašam personīgi ļoti patīk tas, kas ir sanācis. Tāda sajūta man jau bija pašā sākumā, arī viss albuma tapšanas periods ir bijis ārkārtīgi aizraujošs, interesants, produktīvs un labskanīgs. Tāpēc ir ļoti liels prieks, ka tas ir pamanīts arī ārpus tautas mūzikas rāmjiem.

"Austras balva" ir latviešu mūzikas ierakstu apbalvojums, ko kopš 2015. gada pēc mūzikas kritiķu un ekspertu žūrijas lēmuma pasniedz labākajam gada albumam. Pirmo "Austras balvu" 2015. gada decembrī saņēma dziesminiece Alise Joste par albumu "Hardships are Ships", savukārt pērn par gada labāko albumu tika atzīts grupas "Rīgas modes" ieraksts "Fantastiski".

Šogad "Austras balva" uzvarētājs žūrijas vērtējumā un publikas simpātijas balvas ieguvējs tiks nosaukts 17. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!