Foto: Kadrs no video
Šā gada aprīļa sākumā Notingemā orķestri diriģējis vienpadsmit gadus vecais Metjū Smits (Matthew Smith), kļūstot par jaunāko diriģentu Lielbritānijā, kas vadījis profesionālu orķestri, vēsta "Daily Mail".

Jaunais talants stājās 75 cilvēku lielā orķestra priekšā, diriģējot Johana Štrausa populāro opereti "Sikspārnis". Koncerts notika Karaliskajā Notingemas koncertu hallē. Uz priekšnesumu bija ieradušies aptuveni 1300 klausītāju, kas Smita veikumu uztvēruši ar sajūsmu.

Interese par mūziku jaunajam diriģentam parādījusies, kad viņš ar māti apmeklējis vijoļkoncertu, un zēna muzikālās spējas esot izpaudušās jau pirmajās mūzikas nodarbībās pie mūzikas pasniedzēja Dereka Viljamsa Notingemas vidusskolā.

Pēc Smita vadītā koncrta Viljamss esot publikai sacījis, ka plāno par talantīgo puiku pastāstīt seram Saimonam Retlam – diriģentam, kurš drīzumā kļūs par Londonas Simfoniskā orķestra māksliniecisko vadītāju. "Daily Mail" atgādina, ka sers Retls pirmo reizi profesionālu orķestri diriģējis 13 gadu vecumā.

Ārzemju presei Viljamss atklājis, ka turpina izglītot Metjū Smitu par simbolisku samaksu, lai arī kopš pagājušā gada vairs nestrādā vidusskolā. Skolotājs piebildis, ka zēnam ir "iedzimta dabiska muzikāla spēja, kādu neesmu redzējis pēdējo 30 gadu laikā".

Mūzikas pedagogs skaidro, ka Metjū ir potenciāls par diriģentu strādāt daudzus gadus un veidot ievērojamu muzikālu karjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!