Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 27. janvārī, pulksten 17.00, Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā notiks Imanta Kalniņa dziesmu koncerts "Dziesma, ar ko tu sācies?", portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāju pārstāvji.

Šogad komponistam Imantam Kalniņam apritēs 77 gadi. Viņa mūzika ir svarīga Latvijas kultūras vēstures sastāvdaļa, ar kuru izaugušas un patriotiskās jūtas stiprinājušas vairākas paaudzes.

Koncertā "Dziesma, ar ko tu sācies?" muzicēs LU absolventu koris "Jubilate" (mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Juris Kļaviņš, kormeistari Guntars Felsbergs un Andris Mockus, koncertmeistare Ilze Dzērve), solisti Uģis Roze un Katrīna Paula Felsberga, kā arī bērnu koris "Omnes" (diriģente Aija Kukule). Koncertā piedalīsies arī Aivars Gudrais (ģitāra), Arnis Roze (basa ģitāra), Armands Leja (taustiņinstrumenti), Sebastians Macats (perkusijas) un Justīne Alise Rozentāle (flauta). Savukārt koncertu vadīs Liene Jakovļeva.

Koncertā būs dzirdamas ļoti zināmas Imanta Kalniņa dziesmas, teātra mūzika, dziesmas no kinofilmām, mazāk dzirdēti opusi, kā arī fragmenti no oratorijas "Dzejnieks un nāra".

Savukārt bērnu koris "Omnes" atskaņos Imanta Kalniņa dziesmas no multiplikācijas filmām "Kabata", "Zaķīšu pirtiņa" un "Laimes lācis", tāpēc koncertā gaidīti arī mazie klausītāji.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā, kā arī stundu pirms koncerta tās varēs iegādāties LU vestibilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!