Oktobra beigās notiks Jāzepa Vītola IV Starptautiskais kordiriģentu konkurss, kurā savu dalību pieteikuši 16 dalībnieki, liecina konkursa mājaslapā publicētā informācija.

Konkurss notiks no 27.oktobra līdz 31.oktobrim, un tajā dalību pieteikuši deviņi pārstāvji no Latvijas - Jānis Liepiņš, Jānis Ozols, Kaspars Ādamsons, Kaspars Vēvers, Kristiāna Greitāne, Maija Breikša, Mārcis Imants, Rūdolfs Bacāns un Rūdolfs Bērtiņš.

Dalību konkursā pieteikuši divi diriģenti no Krievijas - Aleksandra Makārova un Ivans Vlaslos, no Baltkrievijas konkursā startēs Aleksandrs Humals, no Bolīvijas - Daniels Montes, no Čehijas - Hajeks Mikals, no Izraēlas - Taums Karni un no Dienvidkorejas - Sunjens Ļi.

Konkurss notiek trīs kārtās. Pirmajā kārtā piedalās ne vairāk kā 16 dalībnieki. Uz otro kārtu žūrija izvirza ne vairāk kā astoņus dalībniekus, bet uz trešo kārtu - ne vairāk kā četrus dalībniekus.

Pirmajā kārtā piedalās Rīgas kamerkoris "Ave Sol", otrajā kārtā - Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) jauktais koris un Latvijas Radio koris, trešajā kārtā - Valsts akadēmiskais koris "Latvija", JVLMA jauktais koris un JVLMA studentu simfoniskais orķestris. Konkursa dalībnieku uzstāšanās kārtība tiks noteikta izlozē pirms katras kārtas.

Konkursa pirmās divas kārtas notiks JVLMA, bet fināls - Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Konkursa sniegumu vērtēs starptautiska žūrija piecu cilvēku sastāvā - Ēriks van Nevels no Beļģijas, Eva Kollara no Ungārijas, Kaspars Putniņš no Latvijas, Šalva Mosidze no Gruzijas un Polijas pārstāve.

Konkursa pirmās vietas ieguvējs iegūs naudas prēmiju 1500 eiro (1050 latu) apmērā, otrās vietas ieguvējs iegūs 1000 eiro (700 latu) naudas prēmiju, bet trešās vietas ieguvējs - 500 eiro (350 latu) naudas prēmiju. Plānots arī piešķirt vienu veicināšanas prēmiju 250 eiro (175 latu) apmērā.

Konkursu organizē JVLMA diriģēšanas katedra sadarbībā ar Valsts kultūrkapitāla fondu un Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!