Foto: Publicitātes foto

28. janvārī Ņujorkā tiks pasniegtas prestižās "Grammy" balvas par sasniegumiem mūzikā visdažādākajos žanros – sākot no pop un rokmūzikas līdz džezam un akadēmiskajai mūzikā. Kopumā "Zelta gramofoni" tiks pasniegti 84 kategorijās.

Pēc 15 gadu pārtraukuma ceremonija notiks Ņujorkā nevis Losandželosā. Pasākumu vadīs TV personība, muzikālā šova "Carpool Karaoke" vadītājs Džeimss Kordens.

28. janvārī tiks apbalvoti ieraksti, kas izdoti no 2016. gada 1. oktobra līdz 2017. gada 30. septembrim. Šogad ceremonija notiek ātrāk nekā ierasts saistībā ar olimpiskajām spēlēm Dienvidkorejā.

Šogad starp līderiem ir divi hiphopa mūzikas spīdekļi – Jay-Z un albums "4:44" ar astoņām dažādām nominācijām, kā arī Kendriks Lamars un albums "Damn", kurš uz balvu pretendē sešās dažādās kategorijās.

Uz galveno balvu kategorijā Gada ieraksts pretendē Childish Gambino un "Redbone", Luiss Fonsi, Daddy Yankee kopā ar Džastinu Bīberu un "Despacito", Jay-Z un "The Story of O.J.", Kendriks Lamars un "Humble", kā ar Bruno Marss un "24K Magic".

Kategorijā Gada albums uz "Grammy" pretendē Childish Gambino un albums "Awaken, My Love!", Jay-Z un "4:44", Kendriks Lamars un albums "Damn", dziedātāja Lorde un albums "Melodrama", kā arī Bruno Marss ar albumu "24K Magic".

Visas 84 kategorijas un balvas pretendentu saraksts atrodams "Grammy" balvas oficiālajā mājaslapā.
Plānots, ka ceremonijā šogad uzstāsies Kendriks Lamars, dziedātājas Keša un Riana, Kriss Steipltons kopā ar dziedātāju Emilū Harisu, Lady Gaga, Mailija Sairusa kopā ar Eltonu Džonu, grupa "U2", Pink, Childish Gambino, Stings, Bruno Marss un Cardi B. Tāpat ceremonijā skanēs 2017. gada lielākais hits – dziesma "Despasito" – Luisa Fonsi un Daddy Yankee izpildījumā.

Līdzīgi kā "Zelta globusa" ceremonijā lielākā daļa sievietes izvēlējās valkāt melnas krāsas tērpus, lai atbalstītu #metoo kampaņu, arī "Grammy" ceremonijā šogad ir savs nerakstītais ģērbšanās noteikums. Lai demonstrētu savu atbalstu dzimumu vienlīdzībai un nosodītu seksuālu vardarbību, ceremonijas apmeklētāji aicināti savos tērpos iekļaut baltu rozi.

"Grammy" ceremonija šogad svin savu 60. pastāvēšanas gadadienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!