Foto: DELFI

Ogres estrādē festivāla "Kulakova nakts" laikā, iespējams, tiks novietots vilciena vagons, ko varēs demolēt, pastāstīja grupas "Pērkons" mūziķis Juris Kulakovs.

Kā portālu "Delfi" informēja "Kulakova nakts" preses pārstāve Una Griškeviča, Ogres estrādes teritorijā tiks novietots vecs, norakstīts vilciena vagons, kas būs skatītāju rīcībā - kā fotosiena, taču pagaidām nav informācijas, vai vagona īpašnieks ļaus cilvēkiem kāpt vagonā.

Tāpat Griškeviča norādīja, ka vagons nebūs paredzēts demolēšanai, bet gan kā instalācija, uz kuras fona fotografēties.

Kā ziņots, "Kulakova nakts" notiks, atceroties grupas "Pērkons" koncertu Ogres estrādē 1985.gada 6.jūlijā. Šogad aprit 30 gadi kopš šī koncerta, kad pēc grupas uzstāšanās tās fani koncertā gūto emociju uzplūdā izdemolēja divus pasažieru vilciena vagonus.

Kulakovs gan atzina, ka "Kulakova nakts" nebūs gluži 1985.gada notikumu atminēšanās. "Tas būs festivāls. "Pērkons", iespējams, spēlēs pavisam maz, jo būs daudz viesu," stāstīja Kulakovs, norādot, ka "bēdīgi skandalozais koncerts" ir vēsture.

Grupas "Pērkons" soliste Ieva Akurātere norādīja, ka Kulakovs ir izcils komponists, kurš ir radījis gan akadēmiskās mūzikas, gan teātra mūzikas darbus. Arī viņam tādēļ ir vajadzīga viena festivāla diena un nakts. Sākumā grupas dalībnieki domājuši festivālu rīkot Līvānos, kas ir Kulakova dzimtā vieta. Ogre tikusi izvēlēta tādēļ, ka ar to vieno "kultūrvēsturisko notikumu ideja".

"Koncerts būs kā simbols, lai apliecinātu rokmūzikas aizrautību, humānismu, kā arī atgādinātu un parādītu, ka tas darbojas arī tagad. Tā kā tas mēdz būt, ja cilvēki sanāk kopā un svin kaut kādas vienas idejas svētkus. Viņi tādējādi rada atkal jaunu domformu uz šīs idejas bāzes. Un tad tā realizējas arī dzīvē. Tas būs tas, kas notiks Ogrē, kur būs vairākas paaudzes un arī vairāki kolektīvi, kuri ir uz viena enerģiskā, laimīgā, mīlošā, drosmīgā, huligāniskā viļņa radīs šo brīnumu un izplatīs savā dzīve. Tādēļ jau māksla un mūzika galu galā ir vajadzīga," stāstīja Akurātere.

Festivāls "Kulakova nakts" notiks 22.augustā Ogres estrādē. Tajā uzstāsies grupa "Pērkons", kā arī viesi - grupa "Instrumenti" un "Menuets", Ogres pūtēju orķestris, kā arī koris "Gaudeamus" diriģenta Ivara Cinkusa vadībā. Kulakovs savā festivālā piedalīties aicinājis jaunās grupas virzienā no dzimtajiem Līvāniem līdz Rīgai. Tādējādi uz skatuves kāps grupa "Krampis" no Līvāniem, "Šaha klubs" no Aizkraukles, "Rīgas Modes" no Ogres, bet uz rīta pusi vinila diskotēku spēlēs DJ Dambis un Uldis Rudaks no Rīgas. "Kulakova naktī" kopā ar "Pērkonu" uzstāsies arī grupas kādreizējais solists Nauris Puntulis.

Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!