"Es esmu pārliecināta, ka tas izskanēs mīļi," topošo valsts svētku koncertu "Latvijas spēka dziesmas" mēģinājumā raksturo viena no dalībniecēm aktrise Olga Dreģe.

"Šis nav parasts ikdienas koncerts, tas ir par godu mūsu Latvijai," pacilātās noskaņās gaidāmo notikumu raksturo Artis Robežnieks, kas koncertā izpildīs ne tikai solo dziesmu, bet uzstāsies arī duetā ar Ditu Lūriņu.

Savukārt Lūriņa norāda, ka, dziedot latviešu dziesmas, viņu pārņem īpaša sajūta. "Man liekas, ka mums ir tik daudz skaistu, patriotisku dziesmu, kuras dziedot dvēsele skan līdz. Ir skaisti, ka ir tāds koncerts, kurā tās vsias var dziedāt".

"Latvijas spēka dziesmas" izskanēs svētdien, 15. novembrī, "Arēnā Rīga".

Koncertā piedalīsies iespaidīga mākslinieku plejāde: dziedātāja Ieva Akuratere, leģendārās aktrises Olga Dreģe un Lilita Ozoliņa, rokdziedātāji Alex un Atis Ieviņš, operdziedātājas Evita Zālīte, Sonora Vaice un Elīna Šimkus, TDA "Dzintariņš", dziedošie Nacionālā un Dailes teātra aktieri Dita Lūriņa, Marija Bērziņa, Rēzija Kalniņa, Ģirts Ķesteris un Artis Robežnieks, dziedātāji Ralfs Eilands un Aija Andrejeva, koklētāja Laima Jansone, kā arī LNSO pirmo vijoļu grupas koncertmeistars Raimonds Ozols.

Par koncerta muzikālo pavadījumu rūpēsies instrumentālais ansamblis Kristapa Krievkalna vadībā. Koncerta programmai izvēlētas latviešiem dažādos laikos svarīgās dziesmas: "Manai tautai", "Dzimtā valoda", "Daugaviņa", "Brīvību Baltijai", "Sena kalpu dziesma" un daudzas citas, par kurām koncerta dalībniece - Atmodas laika dziedātāja Ieva Akuratere - teic: "Mūsu laikabiedri - komponisti un dzejnieki - ir radījuši šā laika tautas dziesmas, kuru saturiskā vērtība un latviskās ziņas spēks mūs stiprināja brīvvalsts atgūšanas cīņās, dod pārliecību par patriotisma nozīmi tagad, vienlaikus ļaujot izskanēt dziesmu skaistumam vēl daudzās paaudzēs, stiprinot mūsu tautas pašapziņu, un atkal un atkal no jauna iededzot latviešu tautas dvēselisko uguni."

Biļetes uz koncertu "Latvijas spēka dziesmas" var iegādāties "Biļešu Paradīzes" kasēs un internetā. Cena - 10 līdz 25 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!