Foto: Publicitātes foto
Džeza mūziķis Dāvis Jurka un Orķestra "Rīga" bigbends aicina klausītājus uz Ziemassvētku koncertiem 23. un 26. decembrī. Koncertos uzstāsies solisti Rūta Dūduma, Evilena Protektore un Normunds Rutulis – kā arī franču džeza dziedātāja Kamilla Berto, portālu "Delfi" informē orķestra pārstāvji.

Dāvis Jurka vairākus gadus spēlējis tenora saksofonu Orķestra "Rīga" sastāvā, bet šajos koncertos, orķestrantu iedvesmots, kļuvis par šīs koncertprogrammas muzikālo vadītāju. Par veiksmīgo sadarbību Dāvis Jurka stāsta: "Tā būs lieliska pieredze gan klausītājiem dzirdēt, kā Orķestris "Rīga" muzicē bigbenda sastāvā, gan pašiem mūziķiem spēlēt džeza mūziku! Kopā ar solistiem, kuriem katram ir sava pieeja un unikālais skanējums, gaidāms patiesi krāšņs svētku koncerts. Jau pēc pirmā mēģinājuma man ir sajūta, ka mūziķi ļoti ir gaidījuši iespēju atskaņot šo džeza koncertprogrammu, kas klausītājiem neliks vilties."

Kā stāsta Jurka, koncertā gaidāms īpašs atskaņojums Teda Džonsa (Thad Jones, 1923.–1986.) balādei "A Child is Born". "Skaņdarbs visbiežāk tiek atskaņots instrumentāli, bet man radās iepriekš nebijusi iespēja uzzināt par to, ka šim darbam ir arī teksts vokālam. Tāpēc būs ļoti interesanti dzirdēt, kā tas skanēs jaunās franču džeza dziedātājas Kamillas Berto interpretācijā." Kamilla Berto koncertam piešķirs īpaši siltu Ziemassvētku sajūtu, atskaņojot tradicionālo dziesmu "Ak, eglīte" franču valodā "Mon beau sapin".

Šarmantās un atraktīvās dziedātājas Rūta Dūduma un Evilena Protektore sevi kā džeza mākslinieces pierādījušas jau iepriekš. Rūta Dūduma piedalījusies starptautiskos konkursos un festivālos gan Baltijas valstīs (piem., "Riga Jazz Stage", "Nomme Jazz", "Kaunas Jazz"), gan Somijā ("Turku Jazz"). Patlaban aktīvi muzicē vokālajā džeza grupā "Framest", muzikālajā apvienībā "Vintāža", kā arī pasniedz vokālās nodarbības.

Evilena Protektore 2016. gadā saņēmusi Nika Gothema (Nic Gotham) balvu par ieguldījumu Latvijas džeza mūzikā un dzīvē. Dziedātāja aktīvi līdzdarbojas dažādos profesionālos džeza mūzikas projektos tepat Latvijā un arvien paplašina sadarbības apvāršņus starptautiskā vidē, piemēram, 2014. gadā iegūstot Grand Prix Lietuvas konkursā "Jazz Voices".

Savukārt Normunda Rutuļa džeza vokālās iemaņas Dāvis Jurka komentē šādi: "Viņš ir ļoti piemērots šiem koncertiem! Rutulis ir tāda kā Maikla Bublē (Michael Bublé) balss Latvijā, kas kopā ar dziedātājām Rūtu Dūdumu, Evilenu Protektori un Kamillu Berto krāšņos programmā iekļauto mūziku, dziedot vairākas kompozīcijas no šī mākslinieka repertuāra!"

Biļetes uz Ziemassvētku džeza koncertiem iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!