Foto: Publicitātes foto
Noslēdzot svētku brīvdienas, Liepājas koncertzāle "Lielais dzintars" pirmdien, 17. aprīlī plkst. 17.00 aicina liepājniekus un pilsētas viesus uz komponista Uģa Prauliņa tautas mūzikas ciklu "Pagānu gadagrāmata", portālu "Delfi" informē koncertzāles pārstāvji.

Tautas mūzikas cikls radīts un ieskaņots jau 1998. gadā, bet savu atskaņojumu aranžējumā vīru korim, solistēm un instrumentālai grupai pirmo reizi piedzīvoja tikai 2015. gada pavasarī, kora “Gaudeamus” 55. jubilejas gadā. Pēcāk cikls ar panākumiem atskaņots vairākas reizes gan Rīgā, gan Dikļos, gan īpašā etno roka festivālā.

“Amatieru korim Latvijā tas ir pirmreizēji, ka tik ilgstoši var spēlēt vienu programmu, un galvenais – pašiem neapnīk. Izrāde labi ir aizgājusi, tas nozīmē – mums ir izdevies radīt labu produktu. Publikai par to ir interese ne tikai Latvijā, nesen uztaisījām franšīzi Melburnā ar turienes vietējiem spēkiem, bet 2019. gadā izrādes paredzētas Ņujorkā,” stāsta vīru kora “Gaudeamus” mākslinieciskais vadītājs Ivars Cinkuss.

Cikls veidots nosacītās piecās daļās – Atkusnis, Pavasaris, Vasara, Rudens un Ziema, kurās vīru kora ”Gaudeamus” un solistu atskaņotās dziesmas saistītas ar konkrētu gadalaiku ritumu. Kā atzīst komponists Uģis Prauliņš, cikla pamatā ir senās latviešu tautasdziesmas, kuru apdarēm iedvesma gūta no Britu salu 60. – 70. gadu mijas rokmūzikas.

"Tās ir gadalaiku nomaiņas ārpus pilsētas - tur, kur mēs parasti vairs neesam - pie upes, kas tek dienu un nakti, pie jūras, kas dzīvo savu dzīvi neatkarīgi no mums, pļavās, kas zied savvaļā, un mežos, kur slēpjas zvēri. Šīs dziesmas ir domātas pilsētas cilvēka iekšējam "Es" kā vesela gada retrospekcija," ar koncertuzvedumu iepazīstina tā veidotājs Uģis Prauliņš.

Koncertuzvedumā piedalās vīru koris “Gaudeamus”, diriģents Ivars Cinkuss un solisti – Asnate Rancāne, Samanta Tīna. Daudzkrāsainu un krāšņu muzikālo pavadījumu veidos Pagānu gadagrāmatas etno roka grupa: Uģis Prauliņš (taustiņi, stabules), Andris Sējāns (taustiņi, stabules), Reinis Sējāns (perkusijas), Latvīte Cirse (kokle), Māris Muktupāvels (dūdas, kokles, stabules), Leons Sējāns (elektriskā ģitāra), Ilze Grunte (akustiskā ģitāra), Andris Grunte (bass), Ivars Cinkuss (perkusijas, stabule, balss). Koncertuzveduma režisors - Uģis Brikmanis.

Biļetes no 7 eiro nopērkamas visās “Biļešu paradīzes” kasēs, internetā, kā arī koncertzāles “Lielais dzintars” informācijas centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!