Foto: F64

Rīgas Kongresu namā 10. maijā plkst. 20 notiks jau tradicionālais Borisa Grebenščikova un grupas "Aquarium" pavasara concerts, portālu "Delfi" informēja koncerta rīkotāji no kompānijas "Premier Show".

Grebenščikova un viņa grupas uzstāšanās ik pavasarī Rīgā ir jau gadiem ilga tradīcija, ko vienlīdz iecienījusi kā krievu, tā latviešu auditorija.

Šajā koncertturnejā Boriss Grebenščikovs ir ieviesis "dziesma uz ielas" tradīciju – katrā pilsētā, kur grupa uzstājas, mūziķi izpilda dažas dziesmas arī kaut kur pilsētā – par brīvu un bez iepriekšējas izziņošanas. Šobrīd zināms, ka šāda uzstāšanās Rīgā notiks Doma laukumā, plkst. 12.00.

Boriss Grebenščikovs – pazīstams Krievijas rokmūziķis, viens no grupas "Aquarium" radītājiem, ir šīs muzikālās apvienības līderis nu jau vairāk nekā 40 gadus. Viņš ir viens no tiem nedaudzajiem mūziķiem, kuru daiļrade ne tikai nenoveco, bet ar gadiem paliek vēl daudzveidīgāka un interesantāka, smeļoties jaunas idejas no dažādu tautu un virzienu mūzikas kultūrām. Šo gadu gaitā Grebenščikovs ir sacerējis vairāk nekā 1000 dziesmas, tādēļ viņa koncerti ir tik daudzveidīgi. Viņš ar panākumiem uzstājas ne tikai Krievijā un bijušajā PSRS teritorijā, bet arī Lielbritānijā, Francijā, ASV un citās valstīs.

Šogad līdz ar Borisu Grebenščikovu uz skatuves kāps Aleksandrs Titovs (Александр Титов) — basģitāra, Aleksejs Zubarevs (Алексей Зубарев) — ģitāra, mandolīna, Andrejs Surotdinovs (Андрей Суротдинов) — vijole, perkusijas, Braians Finnegans (Brian Finnegan) — flauta, Gļebs Grebeņščikovs (Глеб Гребенщиков) — perkusijas, Laiems Bredlijs (Liam Bradley) – sitaminstrumenti, Igors Timofejevs (Игорь Тимофеев) – ģitāra, saksofons, flauta, mandolīna.

Diemžēl "Aquarium" pagājušajā gadā piedzīvoja zaudējumu – 1. novembrī 46 gadu vecumā mūžībā aizgājis grupas taustiņinstrumentālists Boriss Rubekins, kurš ar Borisu Grebenščikovu spēlēja kopš 1998. gada. Ņemt viņa vietā kādu citu Grebenčšikovs neplāno, sakot, ka Rubekins bija "pamats" visam un aizstāt viņu nav iespējams.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties visās "Biļešu paradīze" kasēs un www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena – no 28 līdz 70 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!