Foto: Kadrs no video

Pašmāju hiphopa izpildītājs Ozols klausītāju vērtējumam nodod albuma "Atpakaļ nākotnē" tituldziesmas videoversiju, informēja mūziķa preses pārstāvis Raitis Zgirskis.

Dziesma "Atpakaļ nākotnē" tapusi sadarbībā ar elektroniskās mūzikas producentu Kodek un režisoru Tomu Ringu.

Videoklipā "Kodek" pavadībā Ozols tiek aizvests starpgalaktiskā ceļojumā uz planētām, par kuru eksistenci nojauš tikai filmas "Star Trek" kuģa "USS Enterprise" kapteinis Džeimss Tiberius Kirks, bet viss ceļojums noslēdzas planētā "Flopijs", kurā vēl joprojām valda 80. gadu noskaņas un mode. Planēta "Flopijs" ir kā laika kapsula, kurā izbijušas un sen neredzētas slavenības vēl joprojām ir aktuālas.

"Atpakaļ nākotnē" ir pašmāju hiphopa mākslinieka Ozola piektais studijas albums. Tajā iekļautas 12 dziesmas, kas tapušas laika periodā no 2012.gada līdz pat šī gada rudenim, tostarp singli "Piemēri", "Sapņotājs", "Ilgojos", "Mirāža" un "Superhaips". Albuma tapšanā piedalījušies bītmeikeri "Oriole", "NiklāvZ", Helmuts Šteins, studijas producenti "ansis" no "Dirty Deal Audio", Dairis Muižnieks un Jānis Kalve no "Labo ierakstu studijas", viesmākslinieki "Edavārdi", "Nātre", "Raymoha", Roberts, "Kodek", "scratch" no DJ "Dzee", taustiņus iespēlējuši Pēteris Upelnieks un Kārlis Indrišonoks.

Jaunais albums pieejams straumēšanas servisos "Spotify", "Deezer" un "iTunes", digitāli iegādājams interneta vietnē "ozols.bandcamp.com", bet albuma vinila plates un kompaktdiski pieejami mājaslapā "www.atpakalnakotne.lv" un veikalā "Hoodshop".

Ģirts Rozentāls jeb Ozols hiphopa solokarjeru sāka aizvadītās desmitgades sākumā - 2000. gadā - ar debijas singlu "Neko 2005", kam 2001. gadā sekoja albums "Cieņa un mīlestība", 2002. gadā - "Augstāk, tālāk, stiprāk", 2003. gadā - "Dūzis" un 2009. gadā - albums "Neatkarība". Savas radošās darbības laikā Ozols piedalījies arī tādos projektos kā "Fact" un "Rool Makaz" un trīs reizes saņēmis "Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!