Foto: Publicitātes foto
26.janvārī koncertzālē "Palladium" uzstāsies viena no veiksmīgākajām Apvienotās Karalistes grupām "Simple Minds".

Kā portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji, grupa piedāvās visaptverošu ieskatu savā 35 gadus ilgajā daiļradē koncerttūres "Greatest Hits Live" ietvaros. Dinamiskas attīstības un ražīgu skaņdarbu izveides rezultātā "Simple Minds" pieskaitāma pie "The Cure", "The Psychedelic Furs", "Joy Division" un "New Order" mūziķu paaudzes.

""Simple Minds" ir gan skaņu meistari un veidotāji, gan filmu mūzikas radītāji, kā arī daudzkārtēji pasaules mūzikas topu līderi. Viņi iedvesmojuši visdažādākos mūziķus: "Manic Street Preachers", "Primal Scream", "Moby" un "The Horrors".

Viņi radījuši atmiņā paliekošu mūziku filmām "L'Affaire Farewell", "The Informers", "Elizabethtown" un "The Breakfast Club". Viņi pusduci reižu bijuši AK mūzikas topu augšgalā ar studijas albumiem "Life In A Day" (1979), "Sparkle In The Rain" (1984), "Once Upon A Time" (1985) un "Street Fighting Years", kā arī "Ballad Of The Streets" EP (abi 1989), pievienojot iespaidīgajai kolekcijai arī 1987. gada "Live In The City Of Ligh"t koncerta ierakstu, "Glittering Prize 81/92" ierakstu apkopojumu un visbeidzot atgriežoties AK mūzikas Top 10 ar savu jaunāko 2009. gada studijas ierakstu "Graffiti Soul".

Nosaukti par godu "So simple minded", kas ir Deivida Bovija 1972. gada skaņdarba "The Jean Genie" teksts, "Simple Minds" attīstījās no Džima Kerra (Jim Kerr) un Čārlija Burčhila (Charlie Burchill) 1977. gada izveidotās pank grupas "Johnny & the Self Abusers". Drīz vien grupa tika pārsaukta par "Simple Minds" un tās kodolam pievienojās basists Dereks Forbs (Derek Forbes), bundzinieks Brainens Makgī (Brian McGee) un taustiņinstrumentālists Miks Maknīls (Mick MacNeil). Kopā grupa virzījās tumšāka un noskaņotāka skanējuma meklējumos, smeļoties melodiskas iedvesmas no "The Velvet Underground", kā arī "The Krautrock of Can", "Kraftwerk" un "Neu!"," vēsta koncerta rīkotāji.

Kopš grupas pirmssākumiem Glāsgovā līdz pat mūziķu nesenajiem Eiropas mēroga priekšnesumiem Vemblijas stadionā un "Milton Keynes Kausa" izcīņā grupas atdeve koncertu laikā joprojām saglabājusies nemainīga.

"Simple Minds" sastāvā 26.janvārī uz "Palladium" skatuves kāps Džims Kerrs (Jim Kerr), Čārlijs Burčhils (Charlie Burchill), Mels Gejnors (Mel Gaynor), Endijs Gilepsijs (Andy Gillespie) un Geds Graims (Ged Grimes).

Biļetes uz koncertu nopērkamas no 19.septembra www.palladium.lv un visās "Biļešu Serviss" kasēs. Biļetes cena, sākot no 33 latiem. Pirmās 100 stāvvietu biļetes "Positivus.com"* reģistrētajiem lietotājiem - 26 lati.

*"Positivus.com" reģistrētie lietotāji, kuri būs reģistrējušies www.positivus.com līdz otrdienas, 17.septembra plkst. 18 saņems e-pasta ziņojumu ar akcijas kodu, kas būs jāuzrāda iegādājoties biļeti. Akcijas kods būs izmantojams tikai vienu dienu, 18.septembrī, visās "Biļešu Serviss" kasēs un internetā www.palladium.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!