Foto: Publicitātes foto.
Pasaules mūzikas festivāla "Porta" programmu papildina koncerts Saldus mūzikas un mākslas skolā – 5. novembrī tur uzstāsies dziedātāja Karina Gomesa no Gvinejas-Bisavas, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Gomesas daiļradē apvienojas plašs pasaules mūzikas spektrs. Dziedātāja dzimusi Āfrikā, taču mūzikai pievērsusies baznīcas korī Brazīlijā, studiju laikā. 2007. gadā viņa pievienojās sešdesmito gadu vidū dibinātajai, revolucionārajai pasaules mūzikas apvienībai "Super Mama Djombo", ar kuru kopā koncertējusi visā pasaulē, taču kopš 2011. gada Gomesa dzīvo Portugālē un koncentrējas uz solo darbību.

Viņas eklektisko stilu papildina arī portugāļu tradicionālās mūzikas elementi. Uz skatuves viņu pavada instrumentālistu grupa, kuras spilgtākā dalībniece ir talantīgā trompetiste Džesika Pina.

"Es neizvēlējos trompeti, trompete izvēlējās mani, es esmu mēģinājusi spēlēt dažādus instrumentus, bet man padodas tikai trompete," saka Džesika, kura šo instrumentu spēlē no astoņu gadu vecuma, bet jau 15 gadu vecumā viņa ir izpildījusi pirmo trompetes solo filharmonijas orķestrī. Viņas saspēle ar Karinas samtaino vokālu piedod grupas skanējumam papildu dimensiju, radot reti sastopamu, pievilcīgu muzikālo buķeti.

Festivāla "Porta" programmā ārpus Rīgas šogad gaidāms arī koncerts Vidzemes koncertzālē "Cēsis" – tur 12. novembrī uzstāsies elektrofolka avangardiste "Onuka" no Ukrainas, kā arī burjatu mūzikas grupa "Shono".

Savukārt 4. novembrī Rīgā, mūzikas namā "Daile", klausītājus priecēs Aboss Kosimovs no Uzbekistānas un Karina Gomesa.

Pirmās 30 biļetes uz Gomesas koncertu Saldū pieejamas par cenu 10 eiro, pārējo biļešu cena – 15 eiro. Uz visiem "Portas" koncertiem biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!