Foto: Publicitātes attēli
Jau astoto reizi pēc kārtas Latvija tiek pārstāvēta Pasaules mūzikas gadatirgū "WOMEX" un mūsu valsts stendu iekārto Mūzikas informācijas centrs (LMIC). Šogad pasākums notiek Kārdifā, Lielbritānijā, no 23. līdz 27.oktobrim.

Kultūras menedžmenta centrs "Lauska" uz to dodas ar saviem jaunākajiem ierakstiem, kuru vidū jau tradicionāli izceļas izlase "Sviests". "Lauska" šajā folkloras izlasē iezīmē etnomūzikas kopainu Latvijā, nereti ietverot arī jaunu grupu un mūziķu vārdus, līdz ar to paverot iespēju iziet pasaulē arī mazāk pieredzējušiem latviešu mūziķiem.

Tāpat "WOMEX" gadatirgū Latviju pārstāvēs grupa "Saucējas", turpinot veiksmīgi iesākto starptautisko darbību. Pēc sarunām 2012. gada gadatirgū grupa šogad sniedza koncertus Parīzes "Théâtre de la Ville" un "Théâtre des Abbesses", bet viņu koncerta ierakstu gada beigās plāno izdot franču izdevniecība "Les Boréales".  

"WOMEX" varēs iepazīt arī dziedātājas Birutas Ozoliņas un DJ Monsta šogad izdoto albumu "Sauli sēju", dūdu un bungu grupu  "Auļi", koklētāju Laimu Jansoni, "Trio Šmite, Kārkle Cinkuss" un citus.

LMIC šai prezentācijas reizei sagatavojis izlases albumu "Native Music 8". Tā koncepcijas autore ir Latvijas Nacionālā kultūras centra eksperte,  "Latvijas Radio 3 Klasika" redaktore, etnomuzikoloģe Gita Lancere. Albums sniedz ieskatu pagājušā un šīgada laikā izdoto etnomūzikas ierakstu klāstā.

"WOMEX"ir nozīmīgākais forums, kura centrā ir etnomūzika un kurā tiek aptverts visai plašs tās izpausmju un izmantojuma spektrs -  no tradicionālajām versijām līdz tā sauktajai pasaules mūzikai, informē LMIC pārstāve Ilze Šarkovska-Liepiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!