Foto: Publicitātes foto
No 6. līdz 10.oktobrim latviešu mūzikas grupa "Auļi" ar Latvijas vēstniecības Krievijā un "Live Riga' atbalstu uzturējās Maskavā, kur piedalījās Krievijas Televīzijas kanāla "Kultūra" raidījuma par dažādu valstu folkmūziku filmēšanā, kā arī sniedza divus koncertus.

Kā portālam "Delfi" pavēstīja Latvijas Ārlietu ministrijā, "Auļi" pārstāvēja Latviju telekanāla "Kultūra" jaunajā projektā, kuru vada bijušais Krievijas Kultūras ministrs Mihails Švidkojs un pazīstamā dejotāja un horeogrāfe Alla Sigalova.

Projektā "Auļi" izpildīja kompozīciju "Diņķis" no albuma "Etnotranss".

Savukārt 7. un 9.oktobrī grupa sniedza divus koncertus Maskavas publikai tirdzniecības centrā "Gorbuškin Dvor" un klubā "Ex Libris", kur klausītāji ar ovācijām novērtēja latviešu sniegumu.

"Auļi" ir dūdu un bungu mūzikas grupa, kurā spēlē desmit mūziķi. Grupa apvieno dūdas ar sitaminstrumentiem un galvenokārt spēlē instrumentālu mūziku. Grupas repertuāru veido oriģinālkompozīcijas, latviešu danču un dūdu melodiju aranžējumi, citu Eiropas tautu melodijas, kā arī kompozīcijas ar sitaminstrumentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!