Foto: DELFI
24. marta vakarā klubā "Nabaklab" portāls "Alternative.lv" pasniedza balvas pašmāju labākajām alternatīvās mūzikas grupām.

Balvu kā 2016. gada "Labākā jaunā grupa" saņēma metāla apvienība "Pulse of Nebulae", par labāko video veikumu tika apbalvota grupa "Gapoljeri" un videoklips dziesmai "Pacel acis", savukārt nozīmīgo balvu kategorijā "Gada albums" saņēma "Židrūns" un "Židrūns un tas, ko nevar nest".

Pēc skatītāju balsojuma par labāko pērnā gada labāko uzstāšanos tika atzīts metālmūzikass grupas "Sanctimony" koncerts kopā ar vīru kori "Gaudeamus" festivālā "Zobens un Lemess 2016", savukārt "Zelta bumbieri", kas tiek pasniegts gada "alternatīvākajai" grupai, saņēma romantiskākais Latvijas duets "Čipsis un Dullais".

Portāla "Alternative.lv" pārstāvji īpašo balvu par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas alternatīvās mūzikas attīstībā pasniedza mūzikas veikala "Randoms" vadītājam, kluba "Nabaklab" menedžerim un pasākumu rīkotājam Jānim Jansonam.

Apbalvošanas ceremonijā priekšnesumus sniedza pašmāju grupas "OGHRE", "The Factor" un "Židrūns", kā arī viesi no Lietuvas – alternatīvā roka apvienība "ba.".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!