Foto: Publicitātes foto
Maestro Raimonda Paula ierosinātajā labdarības koncertā jaunu ērģeļu būves atbalstam Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) iegūti līdzekļi 10 837,31 latu apmērā. Latvijas Valsts konservatorijas 1958. gada absolvents Raimonds Pauls koncertprogrammā "Dziesmas bez vārdiem" atskaņoja savu teātra un kino mūziku, kā arī dalījās atmiņu stāstos par studiju laikiem, portālu "Delfi" informēja labdarības koncerta rīkotāji.

Koncertā uz Lielās zāles skatuves, kur savulaik 1958.gadā spēlējis valsts eksāmena programmu, Maestro Raimonds Pauls klausītājiem atskaņoja savu teātra un kino mūziku koncertprogrammā "Dziesmas bez vārdiem". Kopā ar Maestro muzicēja pašmāju izcilie džeza mūziķi - Starptautiskā mūzikas festivāla "Rīgas Ritmi"dibinātājs, sitaminstrumentālists Māris Briežkalns un kontrabasa spēles virtuozs Andris Grunte. Par vokālo pavadījumu rūpējās trio "Limonāde" dziedātājas Kristīne Tkačuka, Ieva Katkovska un Iluta Valtere.

No skaņdarba uz skaņdarbu savus klausītājus Maestro pavadīja ar atmiņu stāstiem no studiju laikiem konservatorijā un piedzīvojumiem, kas pieredzēti, komponējot mūziku neaizmirstamām izrādēm un kinematogrāfijas vēsturē nozīmīgām kinolentēm. Starp melodijām, kurās saklausāms gan austrumnieciskais, gan latviešu tautasdziesmām raksturīgais, koncerta vakarā izskanēja arī Maestro veltījums izcilajam latviešu kordiriģentam Imantam Kokaram un Emīla Dārziņa mūzikas skolas pedagoģei Olgai Borovskai, kuras klavieru klasē skolojies Pauls.

Pēc koncerta Pauls kā viens no slavenākajiem toreizējās Valsts konservatorijas absolventiem ar ierakstu papildināja JVLMA Goda grāmatu, izsakot Konservatorijai (Akadēmijai) pateicību par ieguldījumu komponista izaugsmē: "Mūzikas akadēmija man ir devusi ļoti daudz. Paldies pedagogiem, it sevišķi Hermanim Braunam. Man ir prieks, ka šodienas Mūzikas akadēmija attīstās un pilnveidojas."

Maestro ierosinātā labdarības koncerta ietvaros jaunu ērģeļu būves atbalstam savākti līdzekļi 10 837,31 latu apmērā. Atbalsta fondu veido personīgi uzrunātu Latvijas uzņēmēju un prominenču veiktie ziedojumi, kā arī ienākumi no koncerta biļetēm un klātienē veiktie ziedojumi. JVLMA rektors profesors Artis Sīmanis sevišķu pateicību izsaka Borisam un Inārai Tetereviem, kas ērģeļu būvei dāvinājuši 10 000 eiro. Mecenātu vārdā koncerta viesus uzrunāja Borisa un Ināras Teterevu fonda direktors Mareks Indriksons, aicinot arī citus kļūt par akadēmijas mecenātiem.

Finansiālu atbalstu ērģeļu būves projektam līdz šim sniedzis arī advokāts Andris Grūtups, SIA "Būvalts direktors Jānis Ādamsons ar kundzi Neldu, A/S "Dzintars", Valsts prezidenta padomniece Elīna Egle, SIA "RDL Mūzikas centrs", Saeimas deputāts Dzintars Ābiķis, SIA "Peruza" valdes loceklis Roberts Dlohi, Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, SIA "Pusbalsī" un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!