Foto: LETA

Latviešu pianiste Aurēlija Šimkus par savu otro solo albumu "Bach - Ich ruf' zu dir", kura izdevēja ir vācu firma "RS Produktion", ieguvusi prestižo Vācijas mūzikas balvu "Echo Klassik".

Kā liecina "Echo Klassik" publicētais balvu ieguvēju saraksts, latviešu pianiste balvu ieguvusi kā jaunā māksliniece pianiste. Balvas ieguvējs noskaidrots arī starp jaunajiem māksliniekiem saksofonistiem, čellistiem, vijolniekiem un dziedātājiem.

Šimkus "Echo Klassik" balvu ieguvusi līdz ar citiem spožiem māksliniekiem, tostarp operdziedātāju Annu Ņetrebko, kura atzīta par gada dziedātāju, un itāliešu tenoru Andrea Bočelli, kurš ieguvis vienu no trīs balvām nominācijā "Klasika bez robežām". Nominācijā "Klasika bez robežām" balvu ieguvusi arī mūzikas grupa "Salut Salon" un "John Wilson Orchestra". Starp vīriešiem par gada dziedātāju atzīts kontrtenors Filips Žaruskis, par gada labāko diriģentu paziņots Antonio Papāno, bet labāko orķestri – Berlīnes filharmoniķi" diriģenta Saimona Retla vadībā.

Pie balvas nominācijā "Koncerta ieraksts (20. un 21. gadsimta mūzika)" ticis kamerorķestris "Kremerata Baltica" par albumu "Šostakovičs: Klavierkonerts", kas ierakstīts kopā ar pianisti Annu Viņņicku.

Viens no pasaules labākajiem stīgu kvartetiem "Artemis", kurā pirmo vijoli spēlē latviešu kamermūziķe un soliste Vineta Sareika, ieguvis "Echo Klassik" balvu nominācijā "Kamermūzikas ieraksts (19. gadsimta mūzika, stīgu instrumenti)". Šī balva iegūta par albumu "Brahms: Streichquartette 1 & 3".

Savukārt čelliste Sola Gabeta par latviešu komponista Pētera Vaska mūzikas ierakstīšanu albumā "Vasks: Presence" ieguvusi balvu nominācijā "Instrumentālists" čellu kategorijā.

Svinīgā balvas pasniegšanas ceremonija un laureātu koncerts notiks oktobrī Berlīnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!