Foto: Publicitātes foto

Pirmdien, 1.decembrī, "Palladium" koncertzālē uzstāsies viena no mūsdienu spilgtākajām postgrendža un alternatīvā hārdroka grupām - "Seether", informē koncerta rīkotāji.

Dienvidāfrikas pilsētā Pretorijā radies trio patlaban apvieno vokālistu, ģitāristu un dziesmu autoru Šonu Morganu, basistu un bekvokālistu Deilu Stjuartu un bundzinieku Džonu Hamfriju.

Šons Morgans atzīst, ka spēcīgu ietekmi viņiem sniegusi Kurta Kobeina ("Nirvana") un "Alice in Chains" daiļrade. Tāpat nozīmīgu ietekmi devuši "Nine Inch Nails" un "Deftones". Tai pat laikā kritiķi atzīst grupas savdabīgo rokrakstu un spēcīgo, ne ar vienu citu formāciju nesajaucamo sniegumu. Nu jau vairāk nekā 15 gadus tieši dzīvās uzstāšanās ir "Seether" visspilgtākā reklāma.

Sākotnēji grupas nosaukums bija "Saron Gas", taču, līdz ar otrā albuma "Disclaimer" (2002) iznākšanu, tas tika nomainīts. Grupa vēlējās izvairīties no nosaukuma līdzības ar zarīna gāzi. Dienvidāfrikā – valstī, kur prevalē popa un elektroniskā mūzika – alternatīvā roka grupas sasniegumi bija gana sensacionāli. Ne velti drīz pēc debijas albuma "Fragile" iznākšanas, ierakstu līgumu piedāvāja amerikāņu kompānija "Wind-Up Records", kas pavēra grupai pavisam cita plašuma apvāršņus.

No albuma "Disclaimer" grupai vien bija trīs singli: "Fine Again", "Driven Under" un "Gasoline". Pēc šī albuma izdošanas grupa uzsāka intensīvas turnejas.

Trešais albums "Disclaimer II" pasaulē slavens ar balādi "Broken", kur piedalās Emija Lī no "Evanescence" un singlu "Sold Me", kas tika iekļauti filmā "The Punisher". Šis notikums veicināja grupas panākumus, it īpaši ASV, Lielbritānijā un Austrālijā.

Nākamais albums "Karma and Effect" debitēja 8.pozīcijā "US Billboard 200" albumu topā un tika apbalvots ar Zeltu gan ASV, gan Kanādā. Šim albumam bija trīs singli: "Remedy", "Truth" un "The Gift". "Remedy" sasniedza pirmo pozīciju "US Mainstream Rock" topā.

Albums "Finding Beauty in Negative Spaces" debitēja devītajā vietā "Billboard 200" albumu topā, un vairāk nekā 57 000 kopiju tika pārdotas tikai pirmās nedēļas laikā vien.

Albums "Holding Onto Strings Better Left to Fray and Seether" sasniedz otro pozīciju "US Billboard 200" topā, pirmo vietu ASV roka albumu, ASV alternatīvo albumu un ASV smagā roka albumu topos.

Šī gada 1.jūlijā grupa izlaida savu 6.studijas albumu "Isolate and Medicate", kas otrajā nedēļā sasniedza "US Billboard Rock" albumu topa pirmo vietu.

Bundzinieks Džons Hamfrijs par albuma tapšanu: "Kad mēs satiekamies, starp mums izveidojas neizskaidrojama ķīmija. Tas viss jūtams arī šajā albuma. Mēs bijām ļoti koncentrējušies, tāpēc dziesmas tapa viegli un pārsteidzoši ātri. Jāatzīst, ka mūs cieši saista ne tikai mūzika. Šie puiši ir mana otrā ģimene".

Biļetes iegādājamas "Biļešu serviss" tīklā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!