22. Starptautiskajā Senās mūzikas festivālā 9. jūlijā Rundāles pils Zelta zālē plkst. 18.00 uzstāsies senās mūzikas ansambli no Beļģijas "La Cetra d'Orfeo" ("Orfeja lira") tā dibinātāja un flautista Mišela Keustermana vadībā, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji no VSIA "Latvijas koncerti".

Mūziķi atskaņos 16. un 17. gadsimta Spānijas un Latīņamerikas mūziku, kā arī varēs baudīt baroka dejas.

Mūzikas ansamblis "La Cetra d'Orfeo" ir viens no ievērojamākajiem senās mūzikas ansambļiem Beļģijā. Tā sastāvā apvienojušies labākie 15. līdz 18. gadsimta mūzikas interpreti. Ansambļa oriģinalitāte saistīta tieši ar tā daudzveidīgo koncertprogrammu, kas apvieno dzeju un teātri, seno deju horeogrāfiju un žonglēšanas mākslu.

Koncertā klausītājiem tiks dāvāts neliels ieskats Jaunās pasaules mūzikā – skanēs kompozīcijas no Bolīvijas jezuītu misionāru manuskripta "Le Codex Martinez Compañon" un Lukasa Ruisa de Ribaijasa arfas mūzika. Koncerta programmā līdzās solobalsīm būs iespēja iepazīt dažādus Latvijā mazāk zināmus instrumentus, kā arī baroka dejas attiecīgā laikmeta kostīmos.

Ansambļa dibinātājs ir civilās aviācijas un arhitektūras inženieris Mišels Keustermans, kura zinātniskā darba tēma pieskaras mūzikas un arhitektūras krustpunktiem. Blokflautas spēli viņš apguvis Briseles Karaliskajā konservatorijā, kur studējis arī kamermūziku un mūzikas vēsturi. Šodien Mišels Keustermans ir Vaterlo (Waterloo) akadēmijas mācībspēks, kur viņa pārziņā ir blokflautas spēle un kamermuzicēšana. Nereti kā diriģents viņš piedalās jauniešu studentu orķestru programmu veidošanā, kā arī operu iestudēšanā, sadarbojoties ar bērnu koriem. Līdzās unikālām aranžijām Keustermans arī komponē ; viņa daiļradē jūtama gan tradicionālās, gan arī džeza mūzikas ietekme.

Biļetes "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!