Foto: F64
Sākusies balsošana par Eiropas Festivālu balvas (European Festival Awards) ieguvējiem, un tajā arī šogad ir nominēts Baltijā lielākais mūzikas un mākslas festivāls "Positivus", kas nākošgad svinēs savu desmitgadi, ziņo festivāla pārstāvji.

Eiropas Festivālu balva tiks pasniegta jau septīto reizi, un tajā ļoti liela loma ir publikas balsojumam - festivālu apmeklētāji līdz šī gada 12. novembra plkst. 20 varēs balsot par labākajiem festivāliem vairākās kategorijās.

Rezultāti tiks apkopoti līdz 19. novembrim, kad tiks publiskoti desmit labākie katrā no kategorijām pēc publikas balsojuma. Eiropas Festivālu balvas organizatori īpaši uzver - balsu skaits tiks izsvērts pēc katram festivālam atsevišķi piemērota koeficienta, saistībā ar tā apmeklētāju skaitu, līdz ar to arī gan lielajiem, gan ne tik lielajiem festivāliem ir līdzvērtīgas iespējas, stāsta "Positivus" pārstāvji.

Savukārt pašus labākos izvēlēsies īpaši veidota žūrija, kurā darbosies festivālu industrijas nozīmīgāko spēlētāju pārstāvji.

2013. gadā žūrija iekļāva "Positivus" festivālu nominācijā "Labākā programma", kur katru gadu tiek izvēlēti tikai desmit festivāli - tas uzskatāms par līdz šim "Positivus" labāko sasniegumu.

Par "Positivus" balsot kategorijā "Best Medium-Sized Festival" iespējams internetā.

2015. gada "Positivus" festivālu apmeklējuši vairāk nekā 8000 apmeklētāju no ārzemēm, lielākā daļa mūzikas cienītāju atbraukuši no Igaunijas un Lietuvas, taču gana kuplā skaitā ieradušies arī Lielbritānijas iedzīvotāji - vairāk nekā pustūkstotis -, plaši pārstāvētas bija arī Somija, Vācija, Nīderlande un Krievija, stāsta festivāla pārstāvji.

Visi Eiropas Festivālu balvas laureāti tiks paziņoti Eiropas lielākās mūzikas industrijas konferences "Eurosonic Noorderslag" atklāšanas vakarā 2016. gada 13. janvārī Groningenā, Nīderlandē. Pilna konferences programma vēl tiks izsludināta, taču jau tagad zināms, ka tajā Latviju pārstāvēs amerikāņu folkmūzikas un tradicionālo roots mūzikas žanru manierē spēlējošā apvienība "The Big Bluff", kas šovasar uzstājās arī "Positivus" festivālā.

Eiropas Festivālu balvu 2010. gadā iedibināja Eiropas festivālu asociācija "Yourope" un festivālu mājaslapa "Virtual Festivals Europe".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!