Foto: Publicitātes foto
Jauno režisoru veidotas īsfilmas, pazīstamu režisoru pilnmetrāžas darbi, kulta filmas ar pasaules elpu, diskusijas un sarunas, kā arī tematiskas filmu programmas – šādas kinolentes šogad "Positivus" festivāla kino teltī sola organizatori.

Ar Latvijas jaunāko laiku vēsturi varēs iepazīties žurnālista un scenārista Jāņa Dombura un režisores Antras Cilinskas kopīgi veidotās dokumentālās filmas "4. maija republika" seansā, kā arī Dāvja Sīmaņa filmā "Pēdējā tempļa hronikas".

Šogad festivālā īpašā godā tiks celtas īsfilmas. "2ANNAS" piedāvās programmas "Vīrieši Eiropas jauno režisoru īsfilmās" un "Vīrieši Latvijas jauno režisoru īsfilmās", tajās aplūkojot spilgtākos vīriešu tēlus no pēdējo gadu festivāla "2ANNAS" programmām, sniedzot antropoloģisku pētījumu par dažādām vīriešu lomām mūsdienu Eiropā, stāsta rīkotāji. 

Rīgas Kinomuzejs sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju (LKA) demonstrēs izlasi no pirmajām LKA tapušajām studentu filmām, tā piedāvājot ieskatu šobrīd zināmu Latvijas kino vides profesionāļu pirmajos soļos kinematogrāfijā. Rīgas Starptautiskā filmu festivāla "Riga IFF" kuratori "SHORT RIGA" piedāvās vairākas kino programmas sadarbībā ar LKA, "Baltic Film & Media School" un Lietuvas Mūzikas un Teātra akadēmiju, kā arī - mūzikas video "mash-up" izlasi, bet uz gleznainās Dabas skatuves ekrāna koncertu starplaikos - citādas un svaigas īsfilmas no visas pasaules.

"Pilnmetrāžas filmām tiks atvēlēti vakari. Kopīgi baidīties varēs pie Aika Karapetjana veidotās šausmu filmas "M.O.Ž.", tāpat būs iespēja iepazīties ar kulta kino statusu guvušām klasikas kinolentēm "Barbarella" un "The Warriors". "Spektrs" piedāvās svaigāko vampīrkomēdiju "What We Do In The Shadows", Skandināvijas kino pārstāvēs "Simtgadnieks, kas izkāpa pa logu un pazuda". Agri no rīta un vēlu vakaros tiks demonstrētas "Avārijas brigādes" sērijas animācijas filmiņas, turklāt sestdienas rītā varēs iepazīt leļļu lielmeistara Arnolda Burova paveikto. Savukārt par aktuālām sazvērestību teorijām mūsdienu sabiedrībā varēs diskutēt kopā ar klubu "SkeptiCafe"," stāsta organizatori.

"Ādažu Čipsu Kino" teltī tiks demonstrētas arī pēdējo gadu laikā Latvijā tapušas filmas, kas novērtētas arī starptautiski - "Izlaiduma gads", "Akmeņi manās kabatās", "Modris". Būs arī ekstrēmajam sportam veltītā piedzīvojumu filma "Pazust Latgalē", vēsturiski dokumentālā drāma "Uz spēles Latvija", kā arī vecākā joprojām pieejamā Latvijas vēsturē tapusī skaņu filma "Gauja".

Devītais "Positivus" festivāls, norisināsies no 17. līdz 19. jūlijam Salacgrīvas Zvejnieku parkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!