Foto: Publicitātes foto
Šogad "Positivus" festivāla laikā no 19. līdz 21. jūlijam "Ādažu Čipsu" kinoteātrī varēs noskatīties spilgtākos Latvijas kino jaunumus, portālu "Delfi" informē festivāla organizatori.

Šogad kinoteātra apmeklētājiem tiks piedāvāta eklektiska, daudzpusīga un iedvesmojoša kino programma. "Positivus" festivāls šogad turpina sadarbību ar vairākiem starptautiskiem īsfilmu festivāliem, tādiem kā "2Annas", "Baltic Shorts", "Future Shorts", kā arī nacionālo filmu festivālu "Lielais Kristaps". Kino programmā tiks iekļauti arī pārsteiguma seansi, par kuriem skatītāji varēs uzzināt festivāla laikā.

Latvijas kino cienītājiem "Positivus" festivāls sadarbībā ar nacionālo filmu festivālu "Lielais Kristaps" un Latvijas Kinematogrāfistu Savienības filmu izplatīšanas projektu "Kino visiem un visur Latvijā" piedāvās īpašu spēlfilmu, dokumentālo filmu un animāciju izlasi, kas atspoguļos pašas aktuālākās latviešu kino tendences ar izvēli starp potenciālajām nākamā 2014. gada festivāla "Lielais Kristaps" filmām. "Ādažu Čipsu" kinoteatrī varēs noskatīties Aigara Graubes un Andreja Ēķa "Sapņu komanda 1935", Jāņa Norda filmu "Mammu, es tevi mīlu!", Ivara Tontegodes filmu "Sēņotāji", Lailas Pakalniņas filmu "Picas", Agitas Cānes-Ķīles dokumentālās filmas "Ceplis. Filmas arhealoģija" un "Vella Kalpi. Filmas arhealoģija", kā arī jauno kinematogrāfistu darbu programmu.

Starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas" piedāvās starptautisku kino darbu izlasi, kā arī Baltijas video mākslas izlasi.

"Future Shorts" īsfilmu festivāls ir pārņēmis un iedvesmojis visu pasauli, ieskaitot Latviju. Īsfilmu programma reflektē ar jaunāko no vistālākajiem un tuvākajiem kino pasaules nostūriem, līdz ar to "Future Shorts" stāsti ir neaizmirstami.

Lielākais mūzikas festivāls Baltijā – "Positivus" šogad jau septīto reizi notiks Salacgrīvā. Pirmo reizi festivāls norisināsies trīs dienas - no piektdienas līdz svētdienai - 19., 20. un 21. jūlijā.

Festivāla līdz šim izziņotās grupas ir "The xx", "Sigur Rós", "Two Door Cinema Club", "Imagine Dragons", "Noah and the Whale", "Zodiaks", "The Joy Formidable", Tom Odell, "Crystal Castles", "Jauns Mēness", Michael Kiwanuka, Willy Moon, "Efterklang", "Palma Violets", kā arī daudzi citi ārzemju un pašmāju mākslinieki.

Biļetes uz festivālu nopērkamas www.positivusfestival.com, "Biļešu Serviss" kasēs, internetā un Nordea bankomātos visā Latvijā. Trīs dienu biļešu cena ir 37 lati, ar telts vietu - 41 lats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!