Foto: Publicitātes foto

"Positivus" festivāla "Palladium" skatuves mākslinieku saraksts tiek papildināts ar jau labi pazīstamām grupām, kā arī mūziķiem, kuri ir savas daudzsološās karjeras pašos pirmsākumos.

DJ Jonathan Toubin ir radījis pats savu deju revolūciju un, lai arī, atšķirībā no lielākās daļas mūsdienu DJ, neaizraujas ar dažādu skaņu efektu izmantošanu, viņa seti ir enerģijas un īstas rokenrola iedvesmas apvīti. Dejot, dejot un vēlreiz dejot - tas ir DJ Jonathan Toubin galvenais moto un visi ballītes viesi ar to ir vienisprātis, stāsta festivāla organizatori.

Viens no Latvijas pazīstamākajiem DJ Toms Grēviņš apvienojas ar pasaulē plaši atzīto Izraēlas ielu bundzinieku Odetu Kafri. Eksplozīvu ritmu pārpildīts sets, aktuāli hiphopa un drum&base mash-up'i - unikāls piedzīvojums mūzikas pasaules cienītājiem. Pirmo reizi Grēviņš un Kafrī saspēlējās pirms trīs gadiem Rīgas Baltajā naktī un šī būs abu meistaru atkalsatikšanās.

Psihedēliskā roka muzikāli bagātīgā noskaņu buķete katru "Garbanotas Bosistas" uzstāšanos padara par īpašu notikumu, ko iekrāso mīlestība, miers un rokenrols. Bieži vien "Garbanotas Bosistas" tiek dēvēti par Lietuvas "Led Zeppelin", jo līdzība starp vokālista Šarūnas Joneikis un Roberta Plānta vokālu ir nenoliedzama, tomēr lietuviešu grupai piemīt savs īpašais raksturs, ko iedvesmojis sešdesmito rokenrols un mūsdienu modernais indie-folka skanējums. 

Ambiciozi, trauksmaini un enerģiski - "Moontalk" nāk ar profesionāla postroka skanējumu, pie viena ietekmējoties arī no britpopa, indie un elektroniskā roka. Poproks tā labākajās tradīcijās.

Disko un sintīpops, kas tomēr nav piesaistīts konkrētam laikam vai žanram - grupa "Rīgas Modes" spēlē ironisku rokmūziku. Enerģiski, dzīvespriecīgi un dzīvi apliecinoši.

Mūzika, kas tiek spēlēta ar sirdi - grupas "Sigma" skanējums ir melanholiski filozofisks, konceptuāli noslīpēts līdz minimumam, ļaujot galvenās līnijas iznest vokāla un klavieru saspēlei. Īpašu noskaņu rada latviešu dzejnieku, to skaitā augstu atzinību guvušā Kārļa Vērdiņa teksti, kā arī uzdrošināšanās atkailināt nervus un dvēseli. 

Latvijas alternatīvā roka scēnā trio "Pienvedēja Piedzīvojumi" ir viens no stūrakmeņiem - spēlējuši jau vairāk nekā divdesmit gadus, no andergraunda mūzikas pagrabiem nokļuvuši uz lielākajām skatuvēm, šodien mūziķi piedāvā nobriedušu rokmūziku, kas uzrunā. 

Tīrs ģitāru skanējums amerikāņu folkmūzikas un tradicionālo roots mūzikas žanru manierē piešķir "The Big Bluff" noskaņu, kurā var sajust ceļa putekļus, vasaras sauli pašā zenītā un nerimstošu piedzīvojumu garu. Agrāk pazīstami ar nosaukumiem "Acid Rain" un "Čehols", šobrīd "The Big Bluff" klausītājiem sniedz skaudra, nesamākslota rokenrola lādiņu ar r'n'b elementiem un ļauj izbaudīt mūziku, kāda tā ir savā patiesākajā būtībā.

Septiņdesmito gadu hārdroka skanējums muzikālo apvienību "Laime Pilnīga" ir pavadījis kopš grupas dibināšanas pirms desmit gadiem. Jauneklīgs enerģiskums un svaigs skanējums piešķir klasiskajam rokenrolam papildus vērtību, turklāt prasme eksperimentēt - pavisam jaunu skaņu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!