Foto: DELFI

Pārpildītas arēnas, skaļi saukļi, kas satur maģiskos vārdus enerģija un panākumi, turnejas kravas auto uzskaitījums, kas pārāk neatpaliek no krietni pieredzējušākiem lielo skatuvju supervaroņiem. Kas ir šis spraunais, dzīvelīgais mūzikas industrijas pūķis, kas vēl tikai pirms dažiem gadiem tika piedāvāts kā "jauns un daudzsološs" Salacgrīvas piekrastes mežos, festivālā "Positivus"? Grupa "Imagine Dragons" šoreiz Latvijā piestās 30. janvārī, lai no jauna apliecinātu – godalgas par labiem koncertšoviem nav saņemtas par velti.

Iespējams, "Imagine Dragons" ir viens no spilgtākajiem pierādījumiem festivāla "Positivus" rīkotāju reiz nospraustajam mērķim – piedāvāt klausītājiem "next big thing" jeb nākotnes zvaigznes. Neatkarīgi no tā, vai jums tas patīk vai nē, kopš "Imagine Dragons" iepriekšējās uzstāšanās Latvijā, panākumu apliecinājumi viņu ķešā biruši kā vilinoši spožie žetoni viņu dzimtās Lasvegasas spēļu automātos.

Šo pāris gadu laikā grupa saņēmusi gan Labākā festivālu jaunpienācēja balvu (Newcomer of the Year – European Festival Awards 2013), gan izklaides industrijas giganta "Billboard" balvu kā viena no 100 karstākajām 2014. gada grupām un citas balvas. Tomēr pēc nozīmes smagākā ir "Grammy" zelta gramofona statuete, kas grupai 2014. gadā tika piešķirta kā labākajai rokmūzikas koncertgrupai. (Best Rock Perfomance 2014).

Un par koncertu trūkumu grupas dalībnieki nevar sūdzēties – 2015. gada laikā "Imagine Dragons" uzstājusies vairāk nekā 130 reizes. Par pagurumu vai enerģijas apsīkumu nekas neliecina, 2016. gadā "Imagine Dragons" atkal ir ceļā un pēc koncerta Tallinā, kas notiek 29. janvārī, ieradīsies Rīgā, bet jau nākamajā dienā noslēgs janvāri ar koncertu Lietuvas galvaspilsētā Viļņā.

Lai gan "Imagine Dragons" dalībnieki intervijās apgalvo, ka nepieturas pie viena noteikta turnejas dziesmu saraksta un labprāt kaut ko pamaina, mēs, izmantojot "Setlist.fm" piedāvāto statistiku, izvēlējāmies piecas dziesmas, kas, visticamāk, sestdienas vakarā izskanēs "Arēnā Rīga" un būs pārbaudījums balss saitēm tiem koncerta apmeklētājiem, kas labprāt dzied līdzi vismaz piedziedājumam.

'Radioactive'

Iespējams, tieši šī ir dziesma, kuras dēļ iegādājies biļeti uz "Imagine Dragons" koncertu. Varbūt esi to simtiem reižu dzirdējis radiostacijās, bet nekad neesi zinājis tās nosaukumu. Kaut gan..., piedziedājums to skaidri un gaiši pasaka priekšā. "Radioactive" ir populārākais grupas hits un, kopš uzsākta grupas koncertdarbības dokumentēšana, tas izskanējis 369 reizes.

'It's Time'

Ticot fanu iepriekš rūpīgi iesūtītajiem dziesmu sarakstiem, visticamāk, neizpaliks arī viens no "Imagine Dragons" pirmajiem hitiem – 2011. gada debijas minialbumā iekļautais "It's Time". Skanējis seriālā "Glee" un bliezis pa klausītāju ausīm lielu un mazu radiostaciju rotāciju A listēs. Nebūs šīs dziesmas - nebūs koncerta!

'Demons'

Šī ir trešā visu laiku spēlētākā dziesma "Imagine Dragons" koncertos, viens no grupas pirmā albuma "Night Visions" singliem, un, visticamāk, arī bez tās droši vien neiztiks koncerts Rīgā. Šīs dziesmas oficiālā klipa izskaņā redzams amatiervideo fragments no kādas "Imagine Dragons" uzstāšanās. Dziesma ir veltījums fragmentā redzamajam, ar vēzi slimajam grupas fanam Taileram Robinsonam (1995 – 2013). Vēl der zināt, ka dziesmas "Demons" kaverversiju ierakstījusi arī Rīgā dzimusī amerikāņu dziedātāja Maša Širina, kura uzstājas ar skatuves vārdu Masha.

'Top of the World'

Nav izslēgts, ka šī ir vēl viena dziesma, kuras dēļ plauktiņā jau labi sen stāv biļete uz "Imagine Dragons" koncertu. Dažādu topu virsotņu un spēlētāko dziesmu sarakstu uzskaitījums šeit aizņemtu lieku vietu un par tā vērā ņemamajiem apjomiem var pārliecināties, izdarot pāris vienkāršas darbības internetā. Viens no zīmīgākajiem dziesmas panākumiem – iekļūšana "FIFA 13" videospēles oficiālajā skaņu celiņā. Savukārt "Top of the World" videoklipā "Imagine Dragons" apspēlē populāro sazvērestības teoriju, ka 1969. gadā pirmā amerikāņu astronautu pastaiga uz Mēness patiesībā bija inscenēta.

'Shots'

Dziesma "Shots" ir trešais singls no "Imagine Dragons" otrā un līdz šim pēdējā albuma "Smoke + Mirrors". Tā iesāk gan albumu, gan, vairumā gadījumu, arī albumu popularizējošās turnejas koncertus. Visticamāk, fani to sagaidīs arī Rīgas koncertā. Neskatoties uz dziesmas visnotaļ lustīgo un gaišo, teju disko noskaņu, tās teksts ir klaji destruktīvs – par vainas apziņu kopš dzimšanas un vēlmi šaut uz ikvienu ko mīli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!