Foto: Publicitātes foto

Pirmdien, 10. februārī, plkst. 20 "Klasikas" ēterā sāksies tiešraide no Bavārijas Valsts operas Minhenē, kur Volfganga Amadeja Mocarta operas "Tita žēlsirdība" pirmizrādē Vitēlijas lomā debitēs pasaulslavenais latviešu soprāns Kristīne Opolais.

Kā vēsta Latvijas Radio pārstāvji, Opolais partneris un vienlaikus – arī titullomas atveidotājs būs tenors Tobijs Spenss (Toby Spence), kuru Bavārijas Valsts operas publika jau iepazinusi kā lielisku Tamino Mocarta operā "Burvju flauta". Pārējās lomās – Tara Erota (Tara Erraught, soprāns), Andžela Brouvere (Angela Brower, mecosoprāns), Hanna Elizabete Millere (Hanna Elisabeth Muller, soprāns) un Tareks Nazmi (Tareq Nazmi, bass). Izrādē piedalīsies Bavārijas Valsts operas koris un orķestris, bet pie diriģenta pults stāsies Kirils Petrenko, kurš pērnā gada septembrī kļuva par Bavārijas Valsts operas galveno diriģentu.

Bavārijas Valsts operā Kristīne Opolais debitēja 2010. / 2011. gada sezonā ar titullomu Antonīna Dvoržāka operā ''Nāra'', par ko ieguva Bavārijas laikraksta Abendzeitung balvu ''Gada zvaigzne 2010''. Debiju vainagoja sensacionāli panākumi, Opolais izpelnoties izcilu kritikas un skatītāju novērtējumu, tāpēc jau tolaik tika lemts par viņas atgriešanos šajā operteātrī. Jau šī gada janvāra sākumā Kristīne Opolais uz šī teātra skatuves iejutās Tatjanas lomā Pētera Čaikovska operā "Jevgeņijs Oņegins", un arī šajā iestudējumā pie diriģenta pults bija Kirils Petrenko.

Mocarta operas "Tita žēlsirdība" iestudējumu veidojis Štutgartē dzimušais režisors Jans Bose (Jan Bosse), kurš sadarbojies ar prestižākajiem Vācijas teātriem, ieskatot Vīnes Burghteather un Berlīnes Vācu teātri. Kā operas režisors iepriekš strādājis Bāzeles teātrī un Frankfurtes operā. "Tita žēlsirdība" būs viņa ceturtais operas iestudējums un vienlaikus arī debija Bavārijas Valsts operā.

"Klasikas" tiešraidi vadīs Ināra Ancāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!